FINAL Simona Halep vs Kateryna Bondarenko 6-3 6-4

FINAL Simona Halep vs Kateryna Bondarenko 6-3 6-4

Simona Halep (cap de serie numarul doi) s-a calificat, joi, in turul trei de la US Open, jucatoarea noastra trecand in doua seturi, scor 6-3, 6-4, de Kateryna Bondarenko (locul 104 in ierarhia WTA). Simona a avut nevoie de o ora si 17 minute pentru a se impune, dupa o partida in care a aratat multa siguranta, iar deplasarea i-a fost inca o data un aliat de nadejde.

***Pentru parcursul de pana acum, Simona Halep va primi 130 de puncte in clasamentul WTA si 120.300 de dolari.

***Simona Halep a egalat performanta de anul trecut, atunci cand a fost eliminata in turul trei de Mirjana Lučić-Baroni.

***Simona a reusit cea mai buna performanta de la US Open in anul 2013, atunci cand a ajuns pana in optimi.

In turul trei, Halep o va intalni pe invingatoarea partidei dintre Kurumi Nara (Japonia - 82 WTA) si Shelby Rogers (SUA - locul 154 WTA, venita din calificari). 

"A fost un meci dificil, a jucat foarte bine. Am luptat ca intotdeauna, a fost greu, dar sunt bucuroasa ca am putut sa castig in doua seturi. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar se pare ca a fost totusi suficient. Cand am ajuns pe locul doi am fost foarte fericita, mi-am pierdut putin luciditatea, insa acum sunt mai puternica mental si fizic. Nu ma gandesc la clasament, vreau doar sa imi imbunatatesc jocul" - Simona Halep, la finalul partidei.

6:4 Simona da senzatia ca poate returna de cate ori vrea in schimburile de pe centrul terenului. Vine si o dubla greseala, iar Halep se distanteaza la 30-0. Dupa ce o scoate mult in lateral pe adversara, Simona inchide punctul cu o dreapta inside-out (0-40) BREAK LA ZERO!!!! 

5-4 Simona a servit foarte bine astăzi. La cum a jucat Bondarenko, lucrurile puteau scăpa ușor de sub control. A mai reușit un as și face un nou ghem alb.  Iar acum va forta castigarea urmatorului game si a meciului. 

4-4 Kateryna serveste spre corp, dar Simona se descurca. Dupa ce a condus cu 15-0, Halep a fortat un forehand si a trimis afara. Bondarenko conduce punctele, loveste aspru si gaseste colturile terenului. Desi a incercat tot ce i-a stat in putinta, Halep a pierdut acest game (4-4).

4-3 Bondarenko vine la fileu si inchide punctul cu un smash, iar apoi o pune in dificultate pe Simona cu reverul (0-30). Kateryna face o greseala nefortata cu forehand-ul, iar apoi serviciul restabileste egalitatea (30-30). Halep este salvata de serviciu, intr-un game care putea deveni complicat. Jucatoarea noastra conduce inca o data pe tabela.

3-3 Bondarenko trece rapid in avantaj (15-0), dupa un forehand in lung de linie la care Simona nu poate ajunge, desi a facut eforturi remarcabile pentru a returna. Un raliu de 21 de lovituri este castigat de Kateryna (30-15), iar apoi backhand-ul in lung de linie face diferenta pentru Bondarenko (40-15).  Kateryna castiga game-ul si egaleaza inca o data.

3-2 Simona servește doi ași în acest ghem! Ghem alb câștigat de Halep!

2-2 Bondarenko practica un tenis frumos: ramane in schimburi, incearca sa loveasca decisiv, partida le place spectatorilor de pe Arthur Ashe. La 15-30, Halep rateaza o dreapta de langa fileu, iar apoi ramane parca "blocata" pe aceasta minge. Kateryna isi face serviciul, cu largul concurs al Simonei.

2-1 Bondarenko face puncte atunci cand Simona trimite cu al doilea serviciu. Halep se apara bine, dar Kateryna se distanteaza la 30-0. Urmeaza insa patru puncte la rand castigate de Halep: a gasit unghiurile potrivite si si-a pus in evidenta lovitura superba de dreapta.

1-1 Bondarenko serveste puternic, fara sperante pentru Simona.  La 40-15, Kateryna a trimis cu aproximativ 170 de km/h.

1-0 Al doilea set a inceput cu Simona la serviciu. Halep isi construieste cu mare atentie punctele, o plimba pe adversara dintr-un colt in altul si ajunge rapid la 40-0. Bondarenko revine insa in special pe al doilea serviciu al Simonei (40-30). Jucatoarea noastra castiga insa urmatorul punct, gratie unui rever in cross de toata frumusetea.

6-3 Cand face un pas in teren, Bondarenko este periculoasa. Gaseste un contre-pied (15-15), iar apoi Simona face o greseala nefortata. Halep este ajutata de serviciu, iar apoi inchide game-ul cu un rever de manual care prinde coltul terenului. Simona n-are meci ușor, o spunem a doua oară. Simona ajunge perfect la fileu si aduce egalitatea pe tabela cu o dreapta inside-in. Game-ul se prelungeste, se joaca pe contre in acest moment. Prima minge de set pentru Halep. Pe care o și materializează, dupa 41 de minute, Simona castiga primul set cu 6-3.

5-3 Cand face un pas in teren, Bondarenko este periculoasa. Gaseste un contre-pied (15-15), iar apoi Simona face o greseala nefortata. Halep este ajutata de serviciu, iar apoi inchide game-ul cu un rever de manual care prinde coltul terenului.

4-3 Kataryna ramane aproape de Simona: serveste foarte puternic (cu o lovitura plata), iar apoi isi deschide bine unghiurile cu lovitura de forehand. Desi s-a agatat de fiecare minge, Halep a pierdut acest game LA ZERO.

4-2 Bondarenko loveste agresiv pe reverul Simonei,, iar defensiva ei cedeaza pana la urma. Kataryna incearca sa o deplaseze mult pe Simona, insa trimite putin afara un forehand. Halep isi face serviciul cu ceva emotii: se distanteaza la 4-2.

3-2 Simona se deplaseaza foarte bine, iar punctul il inchide cu o dreapta in cross. Se face 0-30, dupa o greseala nefortata a adversarei. Însă meciul nu este așa ușor cum ar părea! Bondarenko rupe ritmul cu o scurta, iar Simona, desi ajunge, nu poate castiga punctul. Kateryna revine si egaleaza la 30. Halep ataca cu toate puterile, o deplaseaza pe adversara, dar absolul incredibil aceasta castiga punctul cu o lovitura defensiva (40-30).  La 40-40, Halep inventeaza inca un rever in lung de linie: minge de break. Serviciul nu o ajuta pe Bondarenko, iar Simona face al doilea break din acest prim set.

2-2 Bondarenko vine la fileu, insa rateaza un voleu drive (30-0). In mingea urmatoare, Simona inchide punctul cu un smash greu de executat. Pe un serviciu doi moale, Bondarenko returneaza imparabil, iar apoi un rever in lung de linie face ca tabela sa arate 40-40. Dublă greșeală Simona. Mai face una și cadoul e gata, break pentru jucătoarea din Ucraina.

2:1 Bondarenko a servit bine, iar Simona a fost tinuta mai mult in defensiva. Cum a trimis insa cu al doilea, punctul i-a revenit Simonei (loveste foarte bine cu dreapta in lung de linie). De la 40-15 se face 40-40, Halep a trimis senzational cu o dreapta inversa.  Pana la urma, Kateryna isi face serviciul, se face 2-1 pentru Halep.

2:0 La 30-15, Simona a facut o dubla greseala, dar acest lucru nu a afectat-o prea mult. A lovit violent cu backhandul in cross si a facut 40-30, , iar apoi a condus schimbul si s-a distantat la 2-0.

1:0 Partida a inceput cu Kateryna la serviciu, iar Simona si-a impus stilul agresiv inca din primele schimburi. Jucatoarea noastra a facut break la zero, debut perfect de partida pentru jucatoarea noastra.

Simona Halep (cap de serie numarul doi) va lupta cu Kateryna Bondarenko (locul 104 in ierarhia WTA) pentru calificarea in turul trei de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Meciul de pe "Arthur Ashe" va fi in direct pe Eurosport 2 si LiveText pe Comisarul.ro.

Partida Simonei nu se va disputa inainte de ora 20:00, ora Romaniei.

In primul meci al zilei de pe "Arthur Ashe", se vor intalni Victoria Azarenka (favorita numarul 20) si Yanina Wicmayer (Belgia, locul 92 WTA). Dupa incheierea acestui meci va intra in arena Simona Halep.

Tot joi va juca si Monica Niculescu. Aflata pe locul 41 in ierarhia WTA, Monica o va intalni pe Flavia Pennetta, cap de serie numarul 26.

Meciul Niculescu vs Pennetta va fi ultimul de pe terenul 17.

Simona Halep vs Kateryna Bondarenko

Ani: 23-29
Locul nasterii: Constanta - Kryvyi Rig, Ucraina
Inaltime: 1,68 metri - 1,75 metri
Greutate: 60 kg - 60 kg
Ambele sunt jucatoare de mana dreapta
Victorii/infrangeri in 2015: 41-11 vs 35-21
Victorii/infrangeri in cariera: 306-145 vs 352-256
Titluri in 2015: 3-0
Titluri in cariera: 11-1
Bani castigati in 2015: $2,771,675 vs $103,736
Bani castigati din tenis: $9,331,083 vs $2,308,280
Locul in clasamentul WTA: 2-104
Intalniri directe: 0-0.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”