Forbes a realizat topul celor mai bogate cluburi de fotbal din lume. Spaniolii au primele două echipe, dar Marea Britanie are patru echipe în primele zece

Forbes a realizat topul celor mai bogate cluburi de fotbal din lume. Spaniolii au primele două echipe, dar Marea Britanie are patru echipe în primele zece

Real Madrid şi Atletico Madrid se vor întâlni în cursul acestei luni în finala Ligii Campionilor pentru a decide cine este cea mai bună echipă de fotbal europeană. Clubul de pe Santiago Bernabeu conduce în topul celor mai valoroase echipe , însă echipa dirijată de Diego Simeone este în fruntea campionatului intern spaniol cu toate că valoarea lui Atletico este cotată la 328 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Podiumul celor mai valoroase echipe este completat de FC Barcelona şi Manchester United. Campioana en-titre a Europei, Bayern Munchen este pe poziţia a patra, iar ultima echipa în lista miliardarilor este Arsenal Londra.

Echipa de pe Santiago Bernabeu a reuşit să se menţină în fruntea clasamentului prin nivelul veniturilor din 2013-2014, perioadă luată în considerare de Forbes. Astfel, Real Madrid a avut venituri în valoare de 675 milioane de dolari, în timp ce a doua clasată, 627 milioane de dolari.

Lista celor mai valoroase zece cluburi de fotbal:

1.Real Madrid – 3,44 de miliarde de dolari;

2.Barcelona – 3,2 miliarde de dolari;

3.Manchester United – 2,81 miliarde de dolari;

4.Bayern Munchen – 1,85 miliarde de dolari;

5.Arsenal Londra – 1,33 miliarde de dolari;

6.Chelsea Londra – 868 milioane de dolari;

7.Manchester City – 863 milioane de dolari;

8.AC Milan – 856 milioane de dolari

9.Juventus Torino – 850 milioane de dolari;

10.Liverpool – 691 milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...