Fotbal - FIFA: Fost președinte al federației argentiniene, acuzat că a luat mită 15 milioane de dolari

Fotbal - FIFA: Fost președinte al federației argentiniene, acuzat că a luat mită 15 milioane de dolari

Julio Grondona, fost președinte al federației argentiniene de fotbal, decedat anul trecut, este acuzat de justiția din Statele Unite că a luat mită în valoare de 15 milioane de dolari, informează presa internațională.

Potrivit raportului ministrului american al Justiției, Loretta Lynch, Grondona ar fi primit, acum doi ani, 15 milioane de dolari mită pentru organizarea edițiilor Copa America din 2015, 2016, 2019 și 2023. Julio Grondona a decedat în iulie 2014, la vârsta de 82 ani, după ce a condus timp de 35 de ani federația argentiniană (AFA). El a fost și vicepreședinte al FIFA, fiind considerat mâna dreaptă a președintelui forului internațional, Joseph Blatter.

Fiul său Humberto Grondona, director tehnic al naționalei Under 20 a Argentinei, a luat apărarea memoriei tatălui său, în ziarul La Nacion. El a afirmat: "Trebuie anchetat, mi se pare normal ca responsabilii să cadă, dacă au luat decizii greșite. În calitate de fiu însă, nu am nicio suspiciune în legătură cu activitățile tatălui meu. Ei spun că tata a luat 15 milioane de dolari, însă dacă ar fi așa, eu aș fi multimilionar. Iar eu sunt departe de așa ceva".

El a adăugat: "Toată lumea se uită la familia mea, dar mai bine s-ar ocupa de CONMEBOL: cu siguranță sunt alte persoane ce au ocupat posturi importante și care ar trebui implicate". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...