Fotbal - FIFA: Fost președinte al federației argentiniene, acuzat că a luat mită 15 milioane de dolari

Fotbal - FIFA: Fost președinte al federației argentiniene, acuzat că a luat mită 15 milioane de dolari

Julio Grondona, fost președinte al federației argentiniene de fotbal, decedat anul trecut, este acuzat de justiția din Statele Unite că a luat mită în valoare de 15 milioane de dolari, informează presa internațională.

Potrivit raportului ministrului american al Justiției, Loretta Lynch, Grondona ar fi primit, acum doi ani, 15 milioane de dolari mită pentru organizarea edițiilor Copa America din 2015, 2016, 2019 și 2023. Julio Grondona a decedat în iulie 2014, la vârsta de 82 ani, după ce a condus timp de 35 de ani federația argentiniană (AFA). El a fost și vicepreședinte al FIFA, fiind considerat mâna dreaptă a președintelui forului internațional, Joseph Blatter.

Fiul său Humberto Grondona, director tehnic al naționalei Under 20 a Argentinei, a luat apărarea memoriei tatălui său, în ziarul La Nacion. El a afirmat: "Trebuie anchetat, mi se pare normal ca responsabilii să cadă, dacă au luat decizii greșite. În calitate de fiu însă, nu am nicio suspiciune în legătură cu activitățile tatălui meu. Ei spun că tata a luat 15 milioane de dolari, însă dacă ar fi așa, eu aș fi multimilionar. Iar eu sunt departe de așa ceva".

El a adăugat: "Toată lumea se uită la familia mea, dar mai bine s-ar ocupa de CONMEBOL: cu siguranță sunt alte persoane ce au ocupat posturi importante și care ar trebui implicate". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Rudă: „Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există” / Ea este Denisa, tânăra însărcinată și infectată cu …