Fotbal: Anghel Iordănescu, circumspect înaintea meciului cu Ungaria, din preliminariile EURO 2016

Fotbal: Anghel Iordănescu, circumspect înaintea meciului cu Ungaria, din preliminariile EURO 2016

Trimisul special al AGERPRES, Mihai Țenea, transmite: Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, s-a arătat circumspect și laconic, joi seara, la conferința de presă oficială dinaintea partidei cu Ungaria, care a avut loc la Groupama Arena din Budapesta, unde se va juca și meciul de vineri, din preliminariile EURO 2016.

''Echipa României trece printr-un moment favorabil prin prisma locului ocupat în grupă (lider) și al celui din clasamentul FIFA (7)'', a subliniat Iordănescu.

''Am avut probleme încă de la convocarea jucătorilor, legate de situația unora dintre ei, care evoluează în străinătate, dar și de forma altora. Din nefericire, necazurile au continuat cu problemele de sănătate ale lui Filip, Chiricheș și Torje. Încă avem probleme medicale, dar sperăm că le vom depăși'', a afirmat selecționerul.

Iordănescu s-a referit și la absențele din lotul pe care îl pregătește: ''Regretăm că nu-i avem pe Marica, Stancu, Gardoș, jucători accidentați, și pe Pintilii, un jucător extrem de important pentru echipa națională, care este suspendat''.

Antrenorul echipei României a comentat sec în privința opiniei omologului său, germanul Bernd Storck, care ar fi mulțumit și cu un egal: ''Respect punctul de vedere al selecționerului Ungariei''.

''În proporție de 50% am făcut echipa pentru meciul de vineri, restul rămâne de văzut cum voi dormi la noapte'', a continuat, ironic, Anghel Iordănescu.

''Va fi un meci extrem de dificil, ei vor face tot ce le stă în putință să câștige, cum ne dorim și noi să câștigăm. Cum ei joacă în fața propriilor spectatori, va fi un meci dificil. Cu siguranță își doresc să prindă unul dintre cele două locuri care asigură calificarea directă la EURO 2016'', a precizat selecționerul.

''Rămâne de văzut dacă e un avantaj faptul că Ungaria are un antrenor nou. Cunoaște foarte bine naționala noastră și are o relație foarte bună cu fostul selecționer (Pal Dardai, n. red.) și comunică foarte bine'', a mai comentat Iordănescu.

''Se poate întâmpla orice (România să piardă și să coboare pe locul al treilea, n. red.), presiune există, dar trebuie să mergem înainte'', a continuat Iordănescu pe aceeași linie.

Iordănescu a recunoscut că presiunea este mai mare acum la națională după ce echipele de club au ratat calificarea în grupele cupelor europene: ''Este o presiune mai mare pe națională după eliminarea echipelor de club din cupele europene. Aveam nevoie ca echipele noastre să se califice, pentru emulația și starea jucătorilor, mai ales de la Steaua și Astra. Moralul lor conta enorm când veneau la echipa națională. Este pentru prima oară după 11 ani când nu avem o reprezentantă în cupele europene''.

Anghel Iordănescu a comentat și declarația lui Gică Hagi, că România ar trebui să joace ofensiv, iar Budescu să fie titular: ''Îl respect pe Hagi, dar una e să fii antrenor al FC Viitorul și alta la echipa națională. Una e să fii implicat zi de zi și alte e la națională, unde ai jucătorii doar câteva zile''. Selecționerul a adăugat că ''dacă ar mai fi jucător, Hagi ar fi titular la națională''.

Toți cei 25 de jucători din lot au participat joi seara la antrenamentul de pe Groupama Arena, sub privirile președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, inclusiv cei trei jucători cu probleme medicale, Filip, Chiricheș și Torje, dar și Mihai Pintilii, care e suspendat pentru partida de vineri.

Meciul dintre naționalele României și Ungariei are loc vineri, de la ora 21,45 (ora României), pe Groupama Arena din Budapesta, în preliminariile EURO 2016. La București, toamna trecută, cele două echipei au terminat la egalitate, 1-1.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…