Fotbal: Cosmin Olăroiu, numit selecționer al echipei Arabiei Saudite

Fotbal: Cosmin Olăroiu, numit selecționer al echipei Arabiei Saudite

Antrenorul român Cosmin Olăroiu va conduce naționala de fotbal a Arabiei Saudite la Cupa Asiei pe Națiuni de luna viitoare, în Australia, după ce prințul moștenitor din Dubai, șeicul Hamdan bin Mohammed, a fost de acord să îl elibereze de sub contractul cu formația Al-Ahli, din Emiratele Arabe Unite, relatează Reuters.

Fostul fotbalist va sta ultima oară pe banca echipei Al-Ahli, al cărei președinte este șeicul, sâmbătă, înainte de a se alătura triplei campioane a Asiei.

''Treaba mea este să pregătesc echipa Arabiei Saudite pentru Cupa Asiei, dar nu mă voi gândi la altceva până la partida lui Al-Ahli cu Baniyas'', a declarat Olăroiu, luni, pentru cotidianul The National din Emirate, după victoria cu scorul de 2-1 în fața formației Al-Wahda, în campionat.

''A fost o decizie luată de către președintele clubului și trebuie să o respect'', a explicat tehnicianul.

''Al-Ahli nu a avut până acum un sezon prea bun, dar dar sunt bucuros pentru cele trei puncte luate cu Wahda și sper că dacă vom câștiga meciul cu Baniyas vom fi într-o poziție mai bună, pentru cine va urma în locul meu la echipă'', a mai spus Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, fost antrenor al Stelei, este un tehnician de succes în zona Golfului, după ce a câștigat titlul în Arabia saudită cu Al-Hilal, în 2008, Qatar Stars Cup cu Al-Sadd în 2010, înainte de a pleca în Emiratele Arabe Unite, unde a luat două titluri de campion cu Al-Ain, plus unul cu Al-Ahli, sezonul trecut.

Olăroiu a preluat-o pe Al-Ahli Dubai în luna iulie a anului trecut, semnând un contract pe trei ani și i-a condus la câștigarea titlului Ligii Golfului Arab. În prezent, Al-Ahli se află pe locul șase în campionat, după 12 etape, la cinci puncte de lider.

Cosmin Olăroiu ar putea reveni la Al-Ahli după Cupa Asiei (9-31 ianuarie), în care naționala saudită se află în Grupa B, alături de China, Uzbekistan și Coreea de Nord.

Românul îl înlocuiește la naționala Arabiei Saudite pe spaniolul Juan Ramon Lopez Caro (ex-FC Vaslui), care a fost demis luna trecută după ce saudiții au pierdut acasă, cu 1-2, finala Cupei Golfului, în fața echipei Qatarului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /