Fotbal: Justiția germană examinează suspiciunile de corupție legate de atribuirea CM 2006

Fotbal: Justiția germană examinează suspiciunile de corupție legate de atribuirea CM 2006

Parchetul din orașul Frankfurt analizează procedura de atribuire a Cupei Mondial de fotbal 2006 Germaniei, în anul 2000, cu un examen preliminar care vizează să stabilească dacă există suspiciuni de corupție, a indicat luni procurorul general Nadja Niesen.

"Ar putea fi vorba de corupție, fraudă sau malversațiune", a declarat pentru agenția SID, filială a AFP, procurorul din capitala financiară germană, în care-și are sediul și federația germană de fotbal (DFB). "Noi nu am lansat încă o anchetă (formală), o vom face dacă suspiciunea se confirmă", a adăugat doamna Niesen.

Într-o primă fază, magistrații "vor examina documentele aflate la dispoziția lor", a precizat ea, dar "suntem doar la început".

Potrivit revistei Der Spiegel, comitetul de candidatură german ar fi cumpărat voturi pentru a obține organizarea Cupei Mondiale în urmă cu nouă ani. Federația germană de fotbal (DFB) a negat aceste dezvăluiri, recunoscând totuși plata unei sume de 6,7 milioane de euro către FIFA, dar fără legătură cu această competiție.

DFB a precizat că nu s-au găsit indicii că acești bani ar fi fost implicați în procesul de obținere a organizării CM 2006 de către Germania, dar va urmări dacă această sumă de bani a fost utilizată într-un program cultural al FIFA, destinația preconizată a acestor fonduri.

"Eu nu am dat bani nimănui pentru a obține voturi care să asigure atribuirea Cupei Mondiale 2006 Germaniei", a asigurat duminică Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, care a condus candidatura germană, apoi comitetul de organizare a competiției.

Germania a obținut organizarea cu 12 voturi, față de 11 Africa de Sud, după ce neozeelandezul Charles Dempsey s-a abținut în ultimul tur de scrutin.

Mondialul 2006, câștigat de Italia, a lăsat o amintire puternică în Germania, grație climei foarte blânde și atmosferei foarte plăcute. Germanii vorbesc despre această competiție ca fiind "povestea de vară" din 2006. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

2 Căcații care umilesc România / Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuț…

3 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

4 Cine minte? / Blandiana, acuzaţii grave la adresa lui Dinescu. Ce ar fi spus acesta despre tinerii morţi la Revo…

5 Așa o fi?