Fotbal: Lucian Sânmărtean, desemnat cel mai bun jucător român din 2014, la Gala AFAN

Fotbal: Lucian Sânmărtean, desemnat cel mai bun jucător român din 2014, la Gala AFAN

Mijlocașul Lucian Sânmărtean (Steaua București) a fost desemnat, joi seara, cel mai bun fotbalist român al anului 2014, în cadrul Galei premiilor Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN), desfășurată la Hotelul Howard Johnson din Capitală.

Lituanianul Giedrius Arlauskis (Steaua București) a fost premiat cu titlul de cel mai bun portar, polonezul Lukasz Szukala (Steaua București) a fost desemnat cel mai bun fundaș și cel mai bun jucător străin, Lucian Sânmărtean (Steaua București) și-a adjudecat și trofeul de cel mai bun mijlocaș, iar Claudiu Keșeru (Steaua București) pe acela de cel mai bun atacant.

Constantin Gâlcă (Steaua București) a fost desemnat cel mai bun antrenor, iar Dinu Gheorghe (fost președinte la Astra Giurgiu, acum președinte la Rapid București) a fost cel mai bun conducător. Cel mai bun tânăr jucător a fost considerat Dorin Rotariu (Dinamo).

Pe lista premianților s-au mai aflat Cristian Chivu, pentru întreaga carieră fotbalistică, Ovidiu Hațegan — cel mai bun arbitru, Robert Florin Matei — cel mai bun jucător de futsal și Ștefania Vătafu — cea mai bună jucătoare de fotbal.

Premiul pentru excelență a fost acordat Academiei de fotbal Gheorghe Hagi.

Premiile Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori au fost decernate în urma votului exprimat de antrenori, 950 de fotbaliști din primele trei ligi, de jucătoare din competiția feminină, precum și de la jucătorii de futsal. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”