Fotbal: Revenirea României în prim-plan, "un miracol" (L'Equipe)

Fotbal: Revenirea României în prim-plan, "un miracol" (L'Equipe)

Revenirea în prim-plan a naționalelor de fotbal ale României și Austriei, aproape calificate la Euro 2016, înseamnă "două miracole", scrie ziarul francez L'Equipe, luni, ziua când "tricolorii" vor întâlni acasă Grecia. Acum trei ani, România și Austria nu erau în primele 50 de locuri în clasamentul FIFA, iar acum sunt pe poziția a 7-a, respectiv a 13-a.

În sferturi de finală la Mondialul din 1994 și la Euro 2000, România coborâse pe locul 57 acum trei ani. Legendarul Anghel Iordănescu a fost numit a treia oară pe banca naționalei, în octombrie 2014, iar munca sa a permis o redresare spectaculoasă, scrie L'Equipe. Participantă la un singur turneu major în ultimii cincisprezece (Euro 2008), România este foarte aproape de calificare la Euro 2016, unde ar urma să ajungă și Austria, altă națională cu o ascensiune spectaculoasă.

România și Austria au în comun un 4-2-3-1 mai degrabă defensiv, care le permite să fie foarte solide. Cu un singur gol primit în șapte meciuri, România are cea mai bună apărare din preliminarii. "România este o super echipă, nu mă surprinde că au primit un singur gol până acum", a comentat portarul maghiar Gabor Kiraly după remiza (0-0) de vineri dintre cele două naționale. Portarul Fiorentinei, afirmat la Steaua, Ciprian Tătărușanu este una din revelațiile preliminariilor. Condusă de căpitanul echipei, veteranul Raț, apărarea, din care mai fac parte Chiricheș, Dragoș Grigore și surprinzătorul Paul Papp, stă foarte bine din punct de vedere tactic, potrivit lui Iordănescu.

A doua defensivă din preliminarii o are Austria, două goluri primite (la fel ca Țara Galilor și Albania), într-o grupă cu Suedia și Rusia.

România contează mai ales pe un grupe experimentat, însă are și câteva pepite: Cristian Manea (18 ani) aparține lui Chelsea, George Pușcaș (19 ani) lui Inter Milano, iar Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe, este, la 16 ani, cel mai promițător jucător ce evoluează în țară. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...