Handbal feminin: România, în urna a 2-a valorică pentru preliminariile CE 2016

Handbal feminin: România, în urna a 2-a valorică pentru preliminariile CE 2016

Echipa feminină de handbal a României a fost inclusă în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorți a grupelor din faza a doua a calificărilor pentru CE 2016 din Suedia, anunță Federația europeană de handbal (EHF).

În prima fază a calificărilor, Finlanda, Azerbaidjan, Israel, Bulgaria, Insulele Feroe și Kosovo vor fi distribuite, prin tragere la sorți, în 2 grupe de câte 3 echipe, câștigătoarele celor 2 grupe avansând în faza a doua de calificare. Meciurile din cele 2 grupe se vor derula sub formă de turneu între 12 și 14 iunie 2015. Tragerea la sorți va avea loc pe 23 sau 24 martie la sediul EHF.

Pentru a doua fază de calificare, tragerea la sorți este programată pe 9 aprilie la Kristianstad, în Suedia, unde 30 de echipe au fost repartizate în 5 urne valorice. Primele 2 clasate în cele 7 grupe și a 3-a cea mai bine clasată se vor califica automat la CE 2016.

Iată urnele valorice:
Urna 1: Norvegia, Muntenegru, Danemarca, Ungaria, Serbia, Franța, Spania;
Urna a 2-a: Germania, ROMÂNIA, Polonia, Rusia, Olanda, Cehia, Croația;
Urna a 3-a: Slovacia, Ucraina, Olanda, Macedonia, Turcia, Belarus, Austria;
Urna a 4-a: Slovenia, Portugalia, Elveția, Italia, Lituania, câștigătoarea grupei 1 de calificare, câștigătoarea grupei a 2-a de calificare;

Meciurile se vor disputa între octombrie 2015 și iunie 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”