Handbal masculin: HC Odorhei s-a calificat în finala Cupei Challenge

Handbal masculin: HC Odorhei s-a calificat în finala Cupei Challenge

HC Odorhei s-a calificat în premieră în finala Cupei Challenge la handbal masculin, duminică, după ce a învins-o în deplasare pe Benfica Lisabona, cu scorul de 27-25 (13-15), în manșa a doua a semifinalelor. Harghitenii câștigaseră în tur cu 31-29 și au făcut o repriză secundă extraordinară la Lisabona.

Benfica a luat avantaj de două goluri pe tabelă încă din debutul meciului, 5-3 (min. 8), 6-4 (10), echipa lui Vlad Caba a echilibrat jocul, a egalat la 6 și la 9, apoi lusitanii s-au desprins iar la 11-9, păstrând avantajul de două goluri până la pauză (15-13).

Pentru formația harghiteană au marcat Vladimir Rusia — 8 goluri, Ionuț Ramba — 5, Botond Ferenczi — 3, Chike Osita Onyejekwe — 3, Adrian Sipos — 2, Goran Kuzmanoski — 2, Andrei Mihalcea — 1, Attila Komporaly — 1, Huba Talas — 1, Andras Szasz — 1.

Golurile portughezilor au fost înscrise de Antonio Areia — 8, Carlos Carneiro — 4, Paulo Moreno — 3, Javier Borragan Fernandez — 3, Joao Pais — 2, Dario Oliveira Andrade — 2, Flavio Fortes — 1, Elledy Semedo — 1, Tiago Pereira — 1.

Meciul a fost arbitrat de ucrainenii Taras Kuz și Viktor Joba, iar delegat EHF a fost austriacul Gerhard Reisinger.

HC Odorhei a reușit un început excelent de repriză secundă, marcând patru goluri la rând și preluând conducerea cu 17-15 (38). Avansul a crescut la patru goluri, 20-16 (44), pe care l-a apărat cu succes, 24-20 (52). Benfica nu a reușit să facă mai mult și HC Odorhei s-a impus cu 27-25, realizând cea mai mare performanță din istoria clubului.

În finală, HC Odorhei va înfrunta o altă formație portugheză, Liberty Seguros ABC/UMinho, care a trecut în cealaltă semifinală de norvegienii de la Stord Handball cu 25-18 (la Braga) și 25-27 în Norvegia. Lusitanii au mai jucat finala competiției în 2005, sub numele de ABC Braga — Andebol SAD, pierdută în fața formației elvețiene Wacker Thun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante