Hunedoara: În stațiunea Straja se poate schia; zăpada măsoară 35 de centimetri

Hunedoara: În stațiunea Straja se poate schia; zăpada măsoară 35 de centimetri

Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia, la acest sfârșit de săptămână, în stațiunea Straja, din Masivul Vâlcan, unde a nins în ultimele zile, iar stratul de zăpadă măsoară 35 de centimetri.

'Se poate schi în condiții foarte bune pe pârtia Constantinescu. Instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale, iar turiștii au sosit deja în stațiunea Straja, atrași de ninsoare și de faptul că pot schia', a declarat vineri, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Accesul spre stațiune se face pe drumul județean care urcă din orașul Lupeni spre Straja.

Potrivit șefului Salvamont Hunedoara, în masivele Parâng și Retezat zăpada este prezentă doar pe creste, la peste 2.000 de metri altitudine. Stratul de ninsoare depusă este de circa zece centimetri. Toate traseele montane sunt deschise.

'Le recomandăm turiștilor să nu efectueze trasee lungi, mai ales în zonele de creastă din Parâng și Retezat, unde potecile pot fi înghețate și se alunecă ușor pe pietre. Este bine să folosească un echipament de iarnă, cu haine impermeabile și bocanci', a adăugat Bodean.

Turiștii care doresc să afle informații despre trasee sau evoluția vremii se pot adresa la refugiile Salvamont din stațiunile de munte, unde a fost instituit serviciul de permanență.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”