Irina Begu, nominalizată de Fed Cup pentru Heart Award

Irina Begu, nominalizată de Fed Cup pentru Heart Award

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost nominalizată, marți, pentru Heart Award (Premiile Inimii) pentru participarea sa în meciul României cu Spania din Grupa Mondială II a Fed Cup, au anunțat organizatorii pe conturile social media ale competiției.

Begu a fost prima nominalizată din Grupa Mondială II, după ce a reușit să câștige meciul de simplu cu Silvia Soler Espinosa, cu 6-2, 6-4, la scorul general de 2-1 pentru iberice, iar apoi a adus punctul decisiv, alături de Monica Niculescu, în meciul de dublu, 5-7, 6-3, 6-2 cu perechea Anabel Medina Garrigues/Garbine Muguruza.

Grație acestui succes, România va juca baraj pentru Grupa Mondială pentru prima oară din 1992, urmând să întâlnească echipa Canadei, pe 18 și 19 aprilie, la Montreal.

Votul va începe în data de 30 martie pe site-ul Fed Cup.

Simona Halep a câștigat în aprilie anul trecut Heart Award 2014 pentru zona Europa/Africa a Cupei Federației. Heart Award recunoaște meritele jucătorilor care își reprezintă țara în mod deosebit, arătând sacrificiu, curaj și atașament în timpul meciurilor din Fed Cup.

Simona fusese nominalizată pentru revirimentul său din meciurile desfășurate în primul tur al Fed Cup, când a pierdut primul meci în trei seturi în fața unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învins în două seturi pe următoarele două adversare, britanica Johanna Konta și ucraineanca Elina Svitolina, ajutând echipa României să se califice la barajul pentru Grupa Mondială II.

Fiecare câștigătoare zonală va primi un cec pe care îl va dona într-un scop caritabil la alegere. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina