Juventus - Real Madrid 2-1, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor

Juventus - Real Madrid 2-1, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor

Juventus Torino a învins-o pe Real Madrid, deținătoarea trofeului, cu scorul de 2-1 (1-1), marți seara, pe teren propriu, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal. ''Bătrâna Doamnă'' a făcut un meci foarte bun și s-a impus meritat, prin golurile marcate de Alvaro Morata (9), Carlos Tevez (57 — penalty), respectiv Cristiano Ronaldo (27).

Torinezii au controlat prima parte a meciului și au avut prima ocazie de gol prin spaniolul Morata, un produs al clubului madrilen, care a încercat să îl învingă pe fostul său coechipier Casillas (7), dar lobul a fost prea scurt.

Peste doar două minute campioana Italiei a deschis scorul, Morata marcând simplu, de sub privirile lui Pepe, după ce Casillas a respins mingea șutată de Tevez: 1-0.

Real a încercat să ofere replica, dar Buffon a fost la post și a acordat corner la șutul de la distanță al lui Kroos (12).

Madrilenii au pus stăpânire pe joc și Ronaldo a irosit o șansă bună, șutul său la colțul lung ocolind ținta (23). Portughezul nu a mai greșit în minutul 27, când a trimis în plasă cu capul mingea centrată de James Rodríguez: 1-1.

Până la pauză Juve a mai avut o situație notabilă, însă Marchisio a tras din afara careului (34) pe lângă poartă.

Real putea intra în avantaj la cabine, dar James Rodríguez a trimis, din plonjon, mingea în bara transversală, cu capul, din centrarea lui Marcelo, care apoi a reluat peste transversală (41).

Juventus a dominat repriza a doua și a reușit să treacă din nou la conducere din minutul 56, când Dani Carvajal l-a faultat în careu pe Tevez și ''Apașul'' a transformat lovitura de pedeapsă: 2-1.

''Bianconeri'' au controlat jocul din punct de vedere tactic, iar Real nu a reușit să își creeze ocazii mari de gol. Ronaldo a avut o singură șansă (64), dar nu a ajuns la o minge trimisă în careu.

Juve putea câștiga și mai clar, dar nu a reușit să marcheze din două situații foarte bune: Llorente l-a depășit pe Casillas, după o eroare a lui Varane, dar nu a mai putut să trimisă spre poartă (87), după care același Llorente a reluat slab cu capul mingea centrată de Pirlo, iar portarul spaniol a reținut cu șansă (90+2).

Manșa secundă va avea loc în data de 13 mai, pe ''Santiago Bernabeu''

Juventus Torino — Real Madrid 2-1 (1-1)

Au marcat: Alvaro Morata (9), Carlos Tevez (57 — penalty), respectiv Cristiano Ronaldo (27).

Torino, Juventus Stadium: 41.000 spectatori

Liga Campionilor — semifinale (tur)

Au evoluat echipele:

Juventus: Gianluigi Buffon (căpitan) — Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Patrice Evra — Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Stefano Sturaro (Andrea Barzagli, 64) — Arturo Vidal — Carlos Tevez (Roberto Pereyra, 86), Alvaro Morata (Fernando Llorente, 78). Antrenor: Massimiliano Allegri.

Real Madrid: Iker Casillas (căpitan) — Daniel Carvajal, Pepe, Raphael Varane, Marcelo — James Rodriguez, Sergio Ramos, Toni Kroos, Isco (Javier ''Chicharito'' Hernandez, 63) — Gareth Bale (Jesé, 86), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

Cartonașe galbene: Bonucci (5), Tevez (46), Vidal (56), Marcelo (57), Daniel Carvajal (75), James Rodriguez (85), Chiellini (90+3). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina