Lleyton Hewitt se va retrage în 2016 după Australian Open

Lleyton Hewitt se va retrage în 2016 după Australian Open

Jucătorul australian de tenis Lleyton Hewitt, 33 ani, învingător la Wimbledon și US Open, a anunțat că se va retrage din tenis în 2016, imediat după primul Grand Slam al anului, Australian Open, relatează Reuters.

Hewitt, într-o luptă continuă cu accidentările în ultimii ani, a fost eliminat în turul secund al Grand Slam-ului de la Melbourne, în care a jucat finala din 2005.

''M-am gândit mult și intens. Plănuiesc să joc Australian Open anul viitor și cel mai probabil să mă opresc atunci. Ar fi ceva special să joc al 20-lea meu turneu la Melbourne'', a declarat joi fostul lider mondial ATP din noiembrie 2001.

Campionul de la US Open (2001) și Wimbledon (2002) este principalul favorit, după retragere, la preluarea rolului de căpitan al echipei australiene de Cupa Davis. În palmaresul lui Hewitt mai figurează 2 Salatiere de argint, în 1999 și 2003, Hopman Cup în 2003. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”