Mats Wilander o laudă pe Halep: Este Djokovici feminin

Mats Wilander o laudă pe Halep: Este Djokovici feminin

Fostul lider ATP Mats Wilander a lăudat evoluţia Simonei Halep în meciul câştigat, miercuri, în faţa sportivei australiene Jarmila Gajdosova, fiind de părere că românca arată un joc în progres, iar Serena Williams şi Maria Şarapova trebuie să evolueze la cel mai înalt nivel ca să o învingă.

În cadrul emisiunii Game, Set & Mats pe care o realizează la Eurosport, fostul tenismen a remarcat siguranţa şi silul agresiv de joc ale Simonei Halep, serviciul şi lovitura de dreapta îmbunătăţite faţă de anul trecut, precum şi mişcarea foarte bună în teren a sportivei din Constanţa.

Modul în care Halep se deplasează pe teren este comparabil cu cel al actualului lider ar ierarhiei masculine, sârbul Novak Djokovici, potrivit lui Wilander, care a spus despre jucătoarea română că este un "Djokovici feminin".

Halep, locul 3 WTA, nu trebuie exclusă atunci când se fac calcule cu privire la viitoarea campioană a turneului Australian Open, crede suedezul, iar Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Şarapova, locul 2 WTA, trebuie să joace tenisul lor cel mai bun pentru a o învinge pe Simona.

 Wilander consideră că, după ce a arătat până acum la Australian Open, românca poate trece la nivelul următor, câştigarea unui Grand Slam.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, şi s-a calificat în turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului.

În faza următoare a competiţiei de la Melbourne, Halep o va întâlni, vineri, pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, care a învins-o în manşa secundă, cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (6), pe sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 71 WTA.

Accidentată mai multe luni anul trecut, Mattek-Sands, fostă numărul 30 WTA în iulie 2011, este pe tabloul principal de simplu al Australian Open datorită "clasamentului protejat".

Bethanie Mattek-Sands, 29 de ani, a făcut în trecut echipă cu Horia Tecău la dublu mixt. În 2012, ei au câştigat Australian Open.

Halep şi Mattek-Sands s-au întâlnit de două ori până în prezent, scorul fiind 1-1. Ambele partide au avut loc în 2010, prima în calificările turneului de la Roland Garros, când Halep a câştigat cu 6-4, 6-7 (7), 6-4, apoi tot în calificări, la New Haven, când americanca s-a impus cu 6-4, 6-3.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro