Mircea Lucescu, al cincilea antrenor cu 100 de meciuri în Liga Campionilor

Mircea Lucescu, al cincilea antrenor cu 100 de meciuri în Liga Campionilor

Românul Mircea Lucescu a devenit, miercuri seara, al cincilea antrenor care a ajuns la 100 de meciuri în istoria de 23 de ani a Ligii Campionilor la fotbal, cu începere din faza grupelor, în meciul pe care echipa sa, Șahtior Donețk, l-a pierdut în Suedia, cu Malmoe FF (0-1).

Lucescu (70 ani) a intrat într-un club exclusivist din care mai fac parte Sir Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsene Wenger și José Mourinho.

Bilanțul tehnicianului român este de 35 de victorii, 24 de egaluri și 40 de eșecuri. Cele mai multe meciuri le-a avut la Șahtior (65), celelalte fiind la Galatasaray (26), Beșiktaș (6) și Internazionale Milano (3), în 14 sezoane, potrivit site-ului UEFA.

Cel mai frecvent adversar a fost FC Barcelona, cu opt jocuri (două victorii, un egal și cinci înfrângeri), alături de AS Roma, cu șase goluri (trei victorii, două egaluri, o înfrângere).

Cea mai bună performanță reușită de Lucescu a fost atingerea sferturilor de finală, în trei rânduri, cu Șahtior (2010/11), Galatasaray (2000/01) și Inter (1998/99).

Cea mai categorică victorie a fost 7-0 în deplasare cu BATE Borisov, în data de 21 octombrie 2014, iar cel mai drastic eșec 0-7 cu Bayern Munchen, tot în deplasare, pe 11 martie anul acesta.

De asemenea, Mircea Lucescu și-a condus echipele în 28 de partide în fazele preliminare ale Champions League, inclusiv când se afla la cârma formației Rapid București.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...