Momente incredibile la CE de atletism de la Zurich. Cerere în căsătorie pe pistă, campion descalificat pentru atitudine nesportivă

Finalul cursei de 3.000 de metri obstacole a avut un final incredibil. Cu 100 de metri înaintea finalului, liderul cursei, francezul Mahiedine Mekhissi, şi-a scos maioul de concurs şi ţinut strâns între dinţi, pentru a sărbători victoria, în faţa unui stadion care nu ştia cum să reacţioneze. Însă, deşi a trecut primul linia de final, s-a trezit descalificat şi a pierdut medalia de aur.

Jurnaliştii francezi au cei care şi-au pus din primele momente întrebarea dacă va fi sau nu descalificat Mekhisii în timp ce o parte din adversarii săi au făcut glume pe seama gestului făcut de câştigător. Astfel, un concurent finlandez i-a spus dacă tot s-a considerat superior lor, trebuie să-şi ridice şi scoată şi pantalonii scurţi, nu doar maioul.

Echipa organizatorică au considerat că în virtutea articolului 143.1 şi 143.7 al IAAF, ceea ce a făcut câştigătorul probei este motiv de descalificare şi au trecut la fapt. Prin urmare, titlul de campion european i-a revenit unul alt fracez, Yoann Kowal.

Noul câştigător a uimit publicul, la rândul său, printr-un gest. Imediat după terminarea cursei, Kowal şi-a chemat iubita pe pistă şi a cerut-o de nevastă. Aceasta a spus „Da!”.

Primul învingător al cursei a postat un mesaj pe contul său pe Facebook în care a explicat comportamentul său. „Aparent, sunt descalificat. Am respect pentru toţi adversarii mei şi iubesc sportul pe care-l practic şi nu pot accepta să fiu considerat un anti-sportiv. Nimeni nu-mi va putea lua victoria (…)Îmi pare rău că m-am gândit să sărbătoresc victoria ca un jucător de fotbal“, a precizat francezul.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze