Momente incredibile la CE de atletism de la Zurich. Cerere în căsătorie pe pistă, campion descalificat pentru atitudine nesportivă

Momente incredibile la CE de atletism de la Zurich. Cerere în căsătorie pe pistă, campion descalificat pentru atitudine nesportivă

Finalul cursei de 3.000 de metri obstacole a avut un final incredibil. Cu 100 de metri înaintea finalului, liderul cursei, francezul Mahiedine Mekhissi, şi-a scos maioul de concurs şi ţinut strâns între dinţi, pentru a sărbători victoria, în faţa unui stadion care nu ştia cum să reacţioneze. Însă, deşi a trecut primul linia de final, s-a trezit descalificat şi a pierdut medalia de aur.

Jurnaliştii francezi au cei care şi-au pus din primele momente întrebarea dacă va fi sau nu descalificat Mekhisii în timp ce o parte din adversarii săi au făcut glume pe seama gestului făcut de câştigător. Astfel, un concurent finlandez i-a spus dacă tot s-a considerat superior lor, trebuie să-şi ridice şi scoată şi pantalonii scurţi, nu doar maioul.

Echipa organizatorică au considerat că în virtutea articolului 143.1 şi 143.7 al IAAF, ceea ce a făcut câştigătorul probei este motiv de descalificare şi au trecut la fapt. Prin urmare, titlul de campion european i-a revenit unul alt fracez, Yoann Kowal.

Noul câştigător a uimit publicul, la rândul său, printr-un gest. Imediat după terminarea cursei, Kowal şi-a chemat iubita pe pistă şi a cerut-o de nevastă. Aceasta a spus „Da!”.

Primul învingător al cursei a postat un mesaj pe contul său pe Facebook în care a explicat comportamentul său. „Aparent, sunt descalificat. Am respect pentru toţi adversarii mei şi iubesc sportul pe care-l practic şi nu pot accepta să fiu considerat un anti-sportiv. Nimeni nu-mi va putea lua victoria (…)Îmi pare rău că m-am gândit să sărbătoresc victoria ca un jucător de fotbal“, a precizat francezul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...