,,Necunoscuta'' nesimțitului de Năstase a ajuns în OPTIMI la Roland Garros

,,Necunoscuta'' nesimțitului de Năstase a ajuns în OPTIMI la Roland Garros

Andreea Mitu, despre care nesimțitul de Ilie Năstase spunea la meciul de Fed Cup cu Canada, în care critica absența Simonei Halep, că nu a auzit, s-a calificat în primele 16 jucătoate la Roland Garros. Mitu, numărul 100 mondial la începutul turneului, a învins-o pe italianca Francesca Schiavone cu 7-5, 6-4.

Mitu, care a acces anul acesta în premieră pe tabloul principal la Roland Garros, a obținut cu această ocazie cea mai bună performanță din cariera sa, în fața unei adversare cu 11 mai mai vârstnică, aflată pe poziția a 92-a în clasamentul WTA.

CITEȘTE ce a spus Ilie Năstase despre Andreea Mitu  AICI .

Calificarea în optimile de finală îi asigură Andreei Mitu un cec în valoare de 145.000 euro și 240 de puncte WTA.

Reprezentanta României o va avea ca adversară în turul următor pe câștigătoarea partidei dintre Kristina Mladenovic (Franța/nr.54 mondial) și Alison Van Uytvanck (Belgia/nr.88 WTA).

Cealaltă româncă rămasă în competiție, Irina-Camelia Begu, a fost învinsă de Petra Kvitova şi eliminată în turul trei la Roland Garros. Kvitova s-a impus după 58 de minute.

Irina-Camelia Begu s-a aflat pentru prima dată în carieră în turul al treilea al turneului de la Roland Garros. Anterior, sportiva română a mai ajuns doar până în turul 2 la Roland Garros, în 2011 şi 2012. Cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam a fost calificarea în optimile de finală ale Australian Open, în acest an.

Kvitova şi Begu s-a întâlnit prima dată în circuit, la începutul acestei luni, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, când jucătoarea cehă s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3. Prezenţa în turul al treilea este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 85.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria