Performanţă uriaşă pentru handbalul românesc: HCM Constanţa s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF

Performanţă uriaşă pentru handbalul românesc: HCM Constanţa s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF

Gruparea antrenată de Zvonko Sundovski a ajuns în sferturile celei de-a doua competiţii ca valoare din handbal, după Liga Campionilor, după ce-a câştigat meciul decisv cu Chambery Savoie, scor 29-25 (15-14).

În urma acestui succes, constănţenii încheie pe locul secund în grupa D, cu opt puncte, după liderul Fuchse Berlin. HCM este pe locul 3 în topul celor mai bune echipe de pe locul 2, din toate grupele.

De altfel, gruparea berlineză e singura calificată direct în semifinale, Final Four, în calitate de gazdă, urmând să se dispute alte (doar) trei sferturi de finală, într-unul din ele fiind prezentă şi campioana României.

„Am reuşit să revenim de la trei goluri în final şi să câştigăm. Îmi felicit jucătorii, au dovedit caracter în fiecare meci din această grupă. Nu ne-am gândit la ce va urma, am fost concentraţi pentru acest meci. Cred că este suficient că am jucat două meciuri cu echipe din Franţa şi ar fi bine să nu întâlnim Montpellier. Dacă îi vom întâlni, vom încerca din nou să câştigăm“, a declarat, după meci, antrenorul celor de la HCM Constanţa, Zvonko Sundovski.


Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 1 aprilie, la Viena.

HCM va fi prezentă în urma a doua şi va avea ca adversară în sferturi una dintre cele trei echipe din prima urnă: Montpellier (Franţa), Lugi (Suedia) sau Pick Szeged (Ungaria).

Manşa tur a sferturilor se dispută pe 19-20 aprilie, iar returul o săptămână mai târziu, pe terenul echipelor din prima urnă.

HCM Constanţa a ratat în acest an prezenţa în grupele Ligii Campionilor, după şapte sezoane în care a evoluat în grupele celei mai tari competiţii de handbal. HCM a pierdut finala turneului de calificare în grupele Ligii, cu FC Porto, şi a ajuns să evolueze în turul 3 al Cupei EHF. Acolo a trecut de echipa daneză Mors-Thy Handbold şi a ajuns astfel în grupele EHF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…