România, în SEMIFINALELE CAMPIONATULUI MONDIAL!!!

România, în SEMIFINALELE CAMPIONATULUI MONDIAL!!!

Cu greu iti poti gasi cuvintele dupa un asemenea meci de infarct...Romania a condus in permanenta Danemarca, insa dupa cele 60 de minute regulamentare scorul a fost egal, 27-27. Trebuie mentionat insa faptul ca in ultima secunda am ratat o lovitura de la sapte metri prin Cristina Neagu. In prelungiri, fetele lui Tomas Ryde si-au pastrat nervii tari si au reusit sa se impuna la ultima faza. Toate fetele merita felicitate pentru modul exemplar in care si-au aparat sansele, insa nu putem sa trecem cu vederea paradele Paulei Ungureanu si mai ales evolutia senzationala a Cristinei Neagu. Romania s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, acolo unde va intalni Norvegia.

Sferturi:

Olanda - Franta 28-25
Polonia - Rusia 21-20
Norvegia - Muntenegru 26-25
Danemarca - Romania 30-31

Desfasurarea partidei Romania - Danemarca:

70' Dupa o faza prelungita de atac, tricolorele inscriu prin Nechita, cu doar trei secunde inainte de final...doua sau trei secunde, ce mai conteaza??? Romania este in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin...

Cu 50 de secunde inainte de final, din nou egalitate: 30-30...

68' Paula Ungureanu inchide poarta, ramane 30-29 pentru tricolore

68' Cristina Neagu inscrie inca o data incredibil, cu o aruncare de la aproximativ noua metri (30-29)

Inca o data egalitate: 29-29

Pauza, dupa prima repriza de prelungiri Romania conduce cu 29-28

63' Bradeanua inscrie, trecem din nou in avantaj (29-28)

62' Bucesci inscrie de pe semicerc (28-28), arbitrele dicteaza si o eliminare pentru nordice

62' Danemarca conduce pentru prima data pe tabela...(28-27)

61' Nechita rateaza din extrema dreapta

Min 60 Romania - Danemarca 27-27
Marcatoare: Neagu (4)

Am ratat un atac in minutul 52, la 24-22 in favoarea noastra...Danezele egaleaza la 24, in
minutul 54. Finalul de meci va fi unul dramatic. Nechita rateaza de pe extrema. Paula salveaza incredibil, nordicele au ratat sansa de a trece pentru prima in avantaj pe tabela (55'). "Hai se ne aparam, asta e problema noastra", zice Cristina Neagu intr-un time-out. Neagu inscrie (25-24), dar ratam sanse sa ne distantam - a ratat Bradeanu. La 26-25, luam gol pe centrul defensivei (mare pacat!). Cristina ne aduce din nou in avantaj, de la sapte metri (27-26). (59:37) Ungureanu apara sapte metri (cu doar 23 de secunde inainte de final, insa se mai dicteaza o lovitura de la sapte metri - de aceasta data nordicele nu mai rateaza (27-27). In ultima secunda, Cristina Neagu rateaza o lovitura de la sapte metri...vor fi prelungiri...meci de infarct la Herning...

Min 50 Romania - Danemarca 23-21
Marcatoare: Neagu, Nechita (2), Buceschi

Romania intra in ultimele 20 de minute cu un singur gol avantaj (18-17). Neagu inscrie inca o data asa cum numai ea stie (19-17, in minutul 42). Tricolorele se apara bine si le obliga pe daneze sa greseasca. Elisei este eliminata, cele doua arbitre din Franta incep usor sa exagereze cu aceaste eliminari imporiva tricolorelor...Din nou egalitate, 19-19, in minutul 46. Romania se distanteaza la doua goluri (21-19), iar apoi la 22-20 in minutul 48.

Min 40 Romania - Danemarca 18-16
Marcatoare: Neagu (3), Nechita, Bradeanu

Inca o eliminare pentru tricolore (Laura Chiper), Romania are parte de un inceput dificil de repriza (13-11). Nordicele se apropie la un singur gol (13-12), cat de mult a contat eliminarea de mai devreme! In doar trei minute, Danemarca anuleaza avantajul de trei goluri al Romaniei (13-13). Neagu inscrie inca o data dupa o actiune personala (14-13). Tricolorele profita de o eliminare a unei adversare si se distanteaza la trei goluri (17-14, minutul 38). Cristina Neagu rezolva de una singura inca o actiune (18-15 in minutul 39). Luciana Marin mai primeste o eliminare, este a doua din aceasta seara.

Min 30 Romania - Danemarca
Marcatoare: Bradeanu, Neagu (4), Manea

Tricolorele incep sa greseasca mai mult in ofensiva, jocul lor nu mai este la fel de productiv. Danemarca egaleaza la sapte in minutul 21. Neagu nu pare in apele sale pana in acest moment, a ratat destul de mult. Nu inscriem in superioritate numerica, nordicele s-au descurcat perfect. Inca o data egalitate (8-8, in minutul 23). Tricolorele nu mai sunt la fel de lucide, iar danezele sunt efectiv purtate spre poarta de un public fantastic. Luciana Marin este eliminata pentru doua minute, insa nordicele rateaza atacul. Neagu inscrie ultimul gol al reprizei, Romania conduce cu 13-10. Cristina a fost incredibila pe finalul de repriza, reusind sa inscrie de patru ori si sa isi revina dupa un inceput modest de meci pentru standardele ei. A fost o prima repriza in care echipa lui Tomas Ryde a condus in permanenta, Danemarca reusind doar pe alocuri sa egaleze situatia de pe tabela.

Min 20 Romania - Danemarca 7-6
Marcatoare: Neagu, Buceschi, Bradeanu

Neagu rateaza dintr-o pozitie ideala, iar Danemarca egaleaza pe contraatac (4-4, in minutul 11). Tricolorele gasesc bine spatiile pe faza ofensiva, in pofida unor adversare agresive. Szucs (14') este eliminata pentru doua minute, momente grele pentru Romania. Bradeanu inscrie in inferioritate numerica (7-5). Neagu rateaza o lovitura de la sapte metri (18'), iar in faza urmatoare Paula inchide inca o data superb poarta. 7-6 pentru Romania dupa 20 de minute de joc...

Min 10 Romania - Danemarca 4-3

Marcatoare: Manea, Elisei, Bradeanu, Neagu

Romania a ratat primul atac al partidei, spre bucuria generala de la Herning. Scorul a fost deschis de Manea, iar Paula Ungureanu a reusit apoi o prima interventie minunata (2-0 in minutul 5). Tricolorele inscriu fara dificultate in primele minute, unele probleme sunt in defensiva. Nordicele se apara avansat, insa tricorele conduc cu 4-2 in minutul 8 (Neagu din sapte metri). Ungureanu apara senzational din postura de unu la unu cu o adversara. Dupa primele zece minute, Romania conduce cu 4-3.

A inceput partida cu Romania avand primul atac

Romania se lupta cu Danemarca (tara gazda) pentru un loc in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Meciul se desfasoara la Herning (in cea mai mare arena de la turneul final mondial) si este in direct pe Dolcesport 1 si LiveText pe Comisarul.ro.

Meciul Romania - Danemarca este arbitrat de surorile Bonaventura, din Franta.

Sferturi, program:
* se disputa miercuri

Olanda - Franta 28-25
Polonia - Rusia 21-20
Norvegia - Muntenegru (de la ora 21:30)
Danemarca - Romania (de la ora 21:45)

Invingatoarea partidei dintre Norvegia si Muntenegru se va duela in semifinale cu invingatoarea disputei dintre Romania si Danemarca.

Semifinalele se vor disputa pe 18 decembrie, iar marea finala pe 20 decembrie.

Dupa trei infrangeri consecutive (n.r. cu Spania, Norvegia si Rusia), Romania s-a trezit la viata in fata Braziliei, campioana mondiala en-titre. Echipa lui Tomas Ryde s-a impus cu 25-22, obtinand astfel dreptul de a juca in sferturi impotriva Danemarcei.

Cine este Danemarca

In Danemarca, handbalul este unul din cele mai iubite sporturi, acesta fiind si motivul pentru care el este obligatoriu in scoli. Nordicele au reusit in 1997 o performanta unica: au detinut in acelasi timp titlul european, mondial si cel olimpic.

Romania vs Danemarca, meciuri directe:

CE 2000 Romania - Danemarca 33-26
CE 2002 Romania - Danemarca 23-25
CE 2004 Romania - Danemarca 25-24
CM 2005 Romania - Danemarca 33-29
CE 2008 Romania - Danemarca 27-25
CE 2010 Romania - Danemarca 22-25
CE 2014 Romania - Danemarca 29-29

"Danemarca este o echipa care isi bazeaza jocul foarte mult pe aparare si contraatac. Si noi stim lucrul asta si cred ca o cheie a meciului de maine va fi replierea. Eu cred ca danezele sunt favorite prin prisma faptului ca joaca acasa. Ati vazut cum e sala la fiecare meci al lor: 12 mii de oameni. Dar presiunea e mai mult pe ele" - Cristina Neagu, pentru DolceSport.

"Au un joc in viteza, cu niste interi care arunca foarte bine de afara. Centrul lor este foarte rapid. Cred ca este printre cele mai rapide jucatoare din lume la ora actuala" - Eliza Buceschi, pentru DolceSport.

Nu a vazut pana acum vreun meci al Romaniei

"Va trebui sa urmaresc cateva meciuri ale Romaniei. Nu am vazut inca nimic, deci nu va pot spune prea multe despre Romania, cu exceptia faptului ca o are pe Neagu" - Klavs Bruun Jorgensen, antrenorul Danemarcei, citat de Dolcesport.

Cristina Neagu, sperietoarea nordicelor

"Am fost in echipa nationala de tineret, unde am jucat foarte multe meciuri impotriva lui Neagu, iar ea a fost desemnata la fiecare turneu. A devenit din ce in ce mai buna si a fost extraordinara in ultimii ani. O jucatoare incredibil de buna, care stie mereu ce are de facut - " - Kristina Kristiansen, jucatoare daneza.

Romania, luata in seama dupa victoria in fata Braziliei

"Daca ai batut Brazilia, atunci esti o echipa foarte, foarte puternica. Este pur si simplu adevarul. Ne asteptam la un meci si mai greu decat precedentul, o sa fie un meci pe viata si pe moarte" - Louise Burgaard, jucatoare daneza.

"Romania este o echipa experimentata, cu talie si jucatoare inteligente" - Rikke Poulsen, portar Danemarca.

"Sansele sunt de 50-50, asa sunt toate de acum incolo. Sper sa luam un 5% extra, pentru ca jucam acasa in fata publicului nostru" - Sandra Toft, portar Danemarca.

Cristina Neagu a bifat pana acum 30 de goluri la Campionatul Mondial, fiind cea mai buna marcatoare a tricolorelor.
Maria Fisker (1,70 metri) si Line Jørgensen (1,86 metri) evolueaza in Romania, la CSM Bucuresti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...