Românul care poate cuceri Emiratele Arabe Unite. Cine este Robert Cristian Trif

Fostul impresar Robert Cristian Trif (35 de ani) ar putea deveni primul proprietar de club străin din Emiratele Arabe Unite, în cazul în care federaţia de fotbal din această ţară îşi va da acordul ca gruparea Athletic Dubai să evolueze liga a doua.

 

El şi-a lansat oficial clubul în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la finalul săptămânii în Dubai. Athletic Dubai ar putea evolua în cea de-a doua ligă a ţării după ce grupările Al Raams şi Al Jazira Al Hamra, ambele din Ras Al Khaimah şi Al Arabi din Umm Al Quwain s-au desfiinţat, informează gulfnews.com.

"Strategia mea este pe termen lung. Sunt interesat să construiesc un club care se va putea susţine, iar în cinci ani să câştige titlul naţional. În decurs de doi ani vrem să promovăm în prima ligă, iar în al treilea an să avem o poziţie stabilă, urmând ca în al cincilea an să jucăm în Liga Campionilor Asiei", a spus Trif, pentru Gulf News.

Culorile echipei vor fi albastru-alb, iar emblema este reprezentată de un şoim.

Trif susţine că echipa are trei variante de stadion pe care să evolueze în Dubai.

Potrivit sursei citate, tehnicianul Ilie Balaci este favorit să ocupe postul de antrenor principal.

El a promis că se va concentra pe dezvoltarea tinerilor jucători, atât locali, cât şi străini.

"Acesta nu este un club de vedete. Eu mă uit pe termen lung, iar pentru a construi un club de durată trebuie să încep de la zero şi să mă concentrez pe tineri şi să investesc în talentele viitoare", a completat Trif.

Robert Cristian Trif este de părere că prezenţa spectatorilor la meciurile tuturor echipelor ar ajuta foarte mult la dezvoltarea fotbalului din Emiratele Arabe Unite. "Absenţa fanilor reprezintă singurul lucru din fotbalul din Emiratele Arabe Unite. Dacă vom putea aduce pe toată lumea, fotbalul ar deveni mai bun, iar liga s-ar îmbunătăţi an de an", a explicat Trif.

În cazul în care Athletic Dubai nu va primi acordul federaţiei de a evolua din acest sezon în a doua divizie, Trif susţine că nu va renunţa la proiect şi va încerca din nou în 2015. "Nu sunt concentrat să intru în a doua divizie doar în acest sezon. Dar ar fi fantastic să se întâmple asta. Noi am terminat documentaţia şi aşteptăm decizia Federaţiei de Fotbal din Emiratele Arabe Unite (UAEFA)", a precizat Trif.

Robert Trif a înfiinţat în 2010, la Dubai, firma de impresariat sportiv Euro World Sports Agency, el reuşiind să îi transfere în Asia pe Nicolas Anelka (Shanghai Shenhua), Raul Gonzalez (Al Sadd), Mirel Rădoi (Al Hilal, Al Ain), dar şi pe Diego Armando Maradona ca antrenor la Al Wasl (Emiratele Arabe Unite).

Pe lângă jucătorii pe care îi impresariază, Trif i-a adus în Asia şi pe tehnicienii Ion Marin (Kuwait), Cosmin Olăroiu (Emiratele Arabe Unite) sau Florin Motroc (Iordania).

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …