Rugby: Selecționerul Lynn Howells, dezamăgit de felul cum a încheiat România participarea la Cupa Mondială 2015

Rugby: Selecționerul Lynn Howells, dezamăgit de felul cum a încheiat România participarea la Cupa Mondială 2015

Galezul Lynn Howells, antrenorul echipei de rugby a României, s-a declarat dezamăgit de felul cum au încheiat ''Stejarii'' participarea la Cupa Mondială 2015, din Anglia și Țara Galilor, cu un eșec în fața Italiei (22-32).

''E foarte greu de spus care este concluzia mea despre această Cupa Mondială, pentru că acum sunt foarte dezamăgit de cum am terminat. Cred că am fi meritat mai mult decât am făcut. Mă bucur că a existat acea victorie în fața Canadei și că am demonstrat tuturor că putem să jucăm, să facem față echipelor din primul eșalon valoric și am făcut asta foarte bine. Ceea ce mă dezamăgește este că am avut șansa să câștigăm un meci în fața unei echipe din primul eșalon valoric și nu am făcut asta'', a afirmat antrenorul Lynn Howells, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Referitor la meciul cu Italia, Howells a apreciat că ''marea noastră problemă în primele 30 de minute ale jocului a fost faptul că fizic nu am reușit să facem față, forța fizică este unul din lucrurile pentru care România este cunoscută în rugby, ori noi am pierdut lupta în zonele de contact, ceea ce a făcut ca Italia să își facă ușor jocul''.

''Probabil dacă ar mai fi fost încă zece minute, am fi câștigat. Pentru mine este vorba de a controla jocul, de a domina toate zonele, pe când noi, în zonele de contact nu am reușit să facem acest lucru, și asta ne-a costat'', a subliniat Howells.

Naționala de rugby a României a fost învinsă de reprezentativa Italiei cu scorul de 32-22 (22-3), duminică, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, în ultimul său meci din Grupa D a Cupei Mondiale 2015, și a ratat șansa de a se califica direct la ediția viitoare a competiției. ''Stejarii'' au făcut o primă repriză slabă și au salvat impresia cu un forcing de final, în care au reușit trei eseuri.

România a obținut o singură victorie în Grupa D, 17-15 cu Canada, fiind învinsă de Franța cu 38-11, de Irlanda cu 44-10 și de Italia cu 32-22. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria