Rugby: 'Stejarii' au susținut primul antrenament în Anglia; joi seara vor participa la festivitatea de bun venit

Rugby: 'Stejarii' au susținut primul antrenament în Anglia; joi seara vor participa la festivitatea de bun venit

Echipa națională de rugby a României, aflată în Anglia pentru participarea la turneul final al Cupei Mondiale, a susținut, joi dimineața, primul antrenament, pe Dulwich College, urmând ca în cursul serii să participe la festivitatea de bun venit, care va avea loc la Christ Church Spitalfields.

Potrivit site-ului FRR, Christ Church Spitalfields este o biserică anglicană construită între 1714 și 1729 după planurile lui Nicholas Hawksmoor, decizia ridicării ei fiind luată printr-un act al Parlamentului englez în 1711.

''Al doilea nume al bisericii (Spitalfields) vine de la cartierul în care se află. Populat de circa 130.000 de oameni, acesta a apărut la sfârșitul secolului al XVII-lea, în jurul unui spital al protestanților refugiați francezi, prigoniți după edictul de la Nantes dat de Ludovic al XIV-lea. Ei au reconstituit aici un mic oraș francez, dezvoltând producția de textile din mătase (...)'', notează sursa citată.

Conform acesteia, la sosirea în Anglia, căpitanul ''stejarilor'', Mihai Macovei, și Lynn Howells, antrenorul principal al echipei au dat câteva declarații presei.

''Sper să reușim să ne îmbunătățim nivelul jocului de la meci la meci pentru că eu consider ca această ediție de Cupă Mondială va fi cea mai bună de până acum'', a spus Macovei, potrivit frr.ro. Întrebat ce înseamnă pentru el meciul cu Franța, Macovei a spus: ''Franța este o echipă foarte bună, va fi un meci greu pentru noi, dar vom da totul pe teren. Avem mulți jucători care evoluează în Franța și cunosc rugbyul francez, asta ne va ajuta, iar faptul că avem ocazia să jucăm pe un stadion de o așa capacitate va fi o bună oportunitate pentru jucători''.

La rândul său, Lynn Howells a susținut, potrivit site-ului Federației, că este mulțumit de cantonamentele efectuate, iar experiența din Scoția și Anglia i-a ajutat pe jucători să se adapteze. Despre meciul cu Franța, galezul a spus: ''Consider că va fi o bună experiență pentru majoritatea jucătorilor care nu au avut până acum ocazia să joace pe un stadion atât de mare. Nu ne vom schimba stilul de joc, dar vom face tot posibilul să îl îmbunătățim. Experiența jucătorilor care evoluează în Franța și cunosc stilul lor de joc ne va ajuta. Cred că vom avea parte de susținere consistentă în Anglia''.

România face parte din grupa D și va întâlni, pe 23 septembrie, reprezentativa Franței, vicecampioana mondială, pe Olympic Stadium din Londra, pe 27 septembrie, pe Wembley, naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, ultimul meci din grupă urmând să-l susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

''Stejarii'' au participat la toate cele șapte ediții ale Cupei Mondiale de până acum, cea din Anglia fiind ediția cu numărul 8. Tricolorii s-au calificat direct la Cupa Mondială, după ce au terminat pe locul secund în Rugby Europe Championship.

Primele meciuri din grupa României vor avea loc pe 19 septembrie, între Irlanda și Canada, respectiv între Franța și Italia.

Deschiderea CM va avea loc vineri, 18 septembrie, de la 22,00 (ora României), pe Twickenham Stadium din Londra urmând să se confrunte Anglia și Fiji, meci contând pentru grupa A. Finala va avea loc pe același stadion, pe data de 31 octombrie. Deținătoarea trofeului este Noua Zeelandă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”