Schi alpin: Italianca Federica Brignone a câștigat slalomul uriaș de la Soelden

Schi alpin: Italianca Federica Brignone a câștigat slalomul uriaș de la Soelden

Italianca Federica Brignone a câștigat slalomul uriaș de la Soelden (Austria), proba tradițională de deschidere a Cupei Mondiale de schi alpin, desfășurată sâmbătă pe ghețarul Rettenbach din Tirol. Pe o vreme însorită, Brignone, la prima sa victorie în circuit, s-a impus cu timpul cumulat de 2 min 24 sec 27/100, 1 min 10 sec 11/100 în prima manșă, 1 min 14 sec 16/100 în manșa a doua.

Pe locul secund a sosit americanca Mikaela Shiffrin, victorioasă anul trecut la Soelden, la 85/100 de Brignone, iar a treia a fost Tina Weirather (Liechtenstein), la 1 sec 25/100 de învingătoare.

Originară din Milano, Brignone (25 ani) a urcat pentru a opta oară pe podiumul unei curse de Cupă Mondială, obțințând acum primul succes la opt ani de la debutul său în Circul Alb.

La Mondialele din 2011, la Garmisch-Partenkirchen, italianca a cucerit medalia de argint. Brignogne este a doua italiancă victorioasă la Soelden, după Denise Karbon în 2007. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /