Scrisoarea de adio a lui Tito Vilanova, antrenorul Barcei răpus de cancer. Avea doar 45 de ani, iar dragostea vieţii sale a fost fotbalul

Scrisoarea de adio a lui Tito Vilanova, antrenorul Barcei răpus de cancer. Avea doar 45 de ani, iar dragostea vieţii sale a fost fotbalul

Tito a fost extrem de iubit la Barcelona, dar nu s-a putut bucura prea mult de succes, deoarece viaţa lui s-a schimbat radical după ce a fost diagnosticat cu această cumplită boală. La finalul sezonului trecut, când a realizat că nu mai poate continua pe banca tehnică a catalanilor el a redactat o scrisoare de adio pentru toţi fanii "blau-grana":

”După cinci ani minunaţi, făcând parte dintr-o echipă care a transformat în realitate visele oricărui antrenor, a sosit momentul în care trebuie să înfrunt o schimbare în viaţa mea profesională, pentru a-mi dedica forţele şi energia continuării procesului vindecării bolii cu care am fost diagnosticat acum un an şi jumătate.

Tratamentele pe care trebuie să le urmez, începând de acum nu sunt compatibile, potrivit opiniei medicilor, cu continuarea la sută la sută a sarcinilor de antrenor al unei echipe cu exigenţele Barcelonei, dar voi continua să rămân foarte aproape şi voi continua să muncesc pentru acest club pe care atât de mult îl iubesc.

Nu este uşor să las în urmă acest grup de persoane atât de speciale, jucători, colegi de staff şi prieteni cu care am împărţit atâtea momente de neuitat. Le rămân etern recunoscător pentru tot ceea ce mi-au dat şi mi-au arătat. Calitatea umană şi fotbalistică a acestei echipe este mai presus de orice obstacol şi sunt convins că aceasta va înfrunta cu toată capacitatea noile provocări sportive ale sezonului, care trebuie să fie unul fantastic pentru toţi.

De asemenea, vreau să mulţumesc în special preşedintelui, întregii conduceri şi directorului sportiv Andoni Zubizarreta pentru toată încrederea pe care şi-au pus-o în mine şi, mai presus de orice, pentru sprijinul lor necondiţionat, atât în plan sportiv, cât şi în plan personal.

La fel de important pentru mine este sprijinul medical şi uman primit atât din partea doctorului Ramon Canal, cât şi din partea echipei sale de medici, care mi-a fost alături. Ştiu că acest meci nu-l pot juca singur, că fac parte dintr-un club solidar, care mă va ajuta să trec cu bine de acest lung proces, cum a făcut şi până acum.

Vouă, tuturor, socios şi fani ai Barcelonei, vreau să vă mulţumesc din tot sufletul pentru dovezile de sprijin şi afecţiune pe care mi le-aţi transmis, nu doar acum, ci de-a lungul ultimelor luni. Vreau să ştiţi că sunt liniştit, puternic şi că înfrunt această nouă etapă din procesul bolii mele cu deplină încredere că totul va fi bine.

Multe mulţumiri, totodată, tuturor fanilor fotbalului, colegilor de profesie, cluburilor, sportivilor şi persoanelor cunoscute sau anonime care mi-au trimis mesaje de încredere atât de reconfortante pentru mine şi familia mea.

Sunt momente dificile pentru ai mei şi de aceea cer mass mediei respect şi înţelegere. Acum că nu mai sunt antrenorul Barcelonei sper să pot să am parte de liniştea şi intimitatea de care atât eu, cât şi familia mea, avem atâta nevoie.

Nu vreau să închei această scrisoare fără să-i urez mult noroc şi succes noului antrenor al celei mai bune echipe din lume.

Vă mulţumesc mult tuturor.

Tito Vilanova”

Citeşte aici povestea lui Tito Vilanova, antrenorul care i-a adus prima înfrângere lui Mourin ho

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...