Sevilla, cu un pas în finala Europa League, după 3-0 cu Fiorentina

Sevilla, cu un pas în finala Europa League, după 3-0 cu Fiorentina

Sevilla FC, deținătoarea trofeului, a făcut un pas mare spre a doua finală consecutivă de Europa League la fotbal, joi seara, după ce a învins formația italiană Fiorentina cu scorul de 3-0 (1-0), pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, în prima manșă a semifinalelor. Andaluzii s-au impus prin golurile marcate de Aleix Vidal (17, 52) și de Kevin Gameiro (75).

Echipa viola, cu portarul român Ciprian Tătărușanu pe banca de rezerve, a avut prima ocazie a meciului, după cinci minute, dar Mario Gomez a trimis peste poartă, după centrarea lui Joaquin.

Neto a salvat golul, la poarta cealaltă (11), la șutul columbianului Bacca.

Sevilla a deschis scorul în minutul 17, când Aleix Vidal a venit nemarcat pe partea dreaptă și a șutat din interiorul careului, după pasa lui Bacca.

Oaspeții au replicat, dar Fernandez a irosit o șansă foarte mare de egalare (19), reluând alături din poziție ideală. Tot chilianul a ratat în minutul 23, apoi șutul lui Salah a fost respins de portarul Rico de pe linia porții (25). Fernandez și-a încercat șansa din lovitură liberă (40), dar Rico a boxat mingea.

La reluare, tot echipa viola a fost aproape de gol, însă lovitura liberă a lui Mati Fernandez a trecut puțin peste bară (47)/

Sevilla și-a dublat avantajul (52), prin același Aleix Vidal, care a pătruns pe partea dreaptă și a șutat la colțul scurt, păcălindu-l pe portarul Neto, ieșit pe centrare.

Sevilla a tranșat soarta partidei în minutul 75, când noul intrat Gameiro a marcat la prima sa atingere de balon, după ce șutul lui Tremoulinas a fost deviat de Aleix Vidal.

Fiorentina a căutat un gol care să o readucă în cărțile calificării, dar tot ibericii au fost mai aproape de a înscrie, prin Banega (77).

Returul va avea loc pe Stadio Artemio Franchi, în data de 14 mai. Finala este programată la Varșovia, pe 27 mai.

Sevilla FC — ACF Fiorentina 3-0 (1-0)

Au marcat: Aleix Vidal (17, 52), Kevin Gameiro (75).

Sevilla, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: 35.840 spectatori

Europa League — semifinale (tur)

Au evoluat echipele:

Sevilla: Sergio Rico — Aleix Vidal, Daniel Carrico, Thimothee Kolodziejczak, Benoit Tremoulinas — Grzegorz Krychowiak, Stephane M'Bia (Vicente Iborra, 73) — Jose Antonio Reyes (căpitan; Coke, 58), Ever Banega, Vitolo — Carlos Bacca (Kevin Gameiro, 75). Antrenor: Unai Emery.

Fiorentina: Gonzalez Neto — Nenad Tomovic (Micah Richards, 46), Stefan Savic, Gonzalo Rodriguez (căpitan), Marcos Alonso — Matias Fernandez, Milan Badelj (David Pizarro, 68), Borja Valero — Joaquin, Mario Gomez (Josip Ilicic, 80), Mohamed Salah. Antrenor: Vincenzo Montella.

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Cartonașe galbene: Daniel Carriço (46), Alonso (70), Borja Valero (78), Krychowiak (83), Gonzalo Rodríguez (90+5).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina