Simona Halep explică eșecul de la Australian Open - Am avut probleme cu stomacul, tendonul și răceala

Simona Halep explică eșecul de la Australian Open - Am avut probleme cu stomacul, tendonul și răceala

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea în țară, că eliminarea din primul tur al turneului de la Australian Open o explică prin problemele cu stomacul, tendonul și răceala cu care s-a confruntat în ultima perioadă.

"Sunt puțin supărată că am pierdut, dar și bucuroasă, pentru că mă aflu acasă și pot să fac un tratament pentru că sunt răcită. Nu a fost așa cum mi-am dorit (n.r. — la Australian Open), dar nu am fost nici foarte pregătită, pentru că am avut foarte multe probleme în ultima perioadă. Dacă eram 100 la sută, eu cred că am jocul necesar ca să o bat (n.r. — pe chinezoaica Shuai Zhang), dar în ziua respectivă a fost mai bună și trebuie să îi acordăm toate meritele, pentru că a jucat un tenis foarte solid. Nu vreau să găsesc scuze, dar bineînțeles că din cauza răcelii, din cauza problemelor cu stomacul de dinainte să plec, din cauza problemelor cu tendonul... toate la un loc nu m-au lăsat să fac ceea ce puteam pe teren. Nu eram OK cu stomacul înainte de a pleca în Australia, am avut o infecție și nu m-am antrenat ultima perioadă. Nu am fost foarte bine pregătită, am crezut că o să-mi treacă și că o să-mi revin. Chiar eram pe antibiotice când am plecat. Dar, repet, nu vreau să găsesc scuze, acum trebuie să îmi revin", a spus ea.

Eliminarea în primul tur al turneului de la Wimbledon de anul trecut este o dezamăgire mai mare decât eșecul de la Australian Open, a afirmat Halep. "La Wimbledon a fost dezamăgirea mai mare. Acum (n.r. — la Australian Open) am fost bolnavă, nu eram sută la sută. La Wimbledon eram bine, doar că mental simțeam o presiune foarte mare și nu am putut să fac față. Dar acum a fost totul pe sănătate. Nu mi-e teamă deloc pentru locul în clasament. Vreau doar să mă duc și să joc ceea ce știu și ceea ce pot în mod normal. O să vină și punctele, o să vină și turneele bine jucate. Se întâmplă ca fanii mei să mă și critice, au dreptate în multe chestii probabil, dar ei nu știu tot timpul ce se întâmplă în interiorul echipei mele. Nu sunt sănătoasă 100 la sută tot timpul, se întâmplă, dar le mulțumesc celor care mă susțin chiar dacă pierd. În tenis nu se poate termina egal, deci cineva trebuie să piardă. Așa că eu merg înainte", a explicat numărul 2 WTA.

Eșecul de la Melbourne nu va duce la încheierea colaborării cu antrenorul Darren Cahill. "Nu există niciun pericol. De abia am început, este la fel ca și până acum, ne înțelegem foarte bine și nu am de gând să îl schimb. Antrenorul a înțeles, a fost zi de zi lângă mine și a văzut cât de greu mi-a fost. Mi-a spus că prima dată trebuie să îmi revin, iar apoi să încep să muncesc din greu pentru a ajunge la nivelul la care eram înainte", a explicat jucătoarea română.

Pentru Simona Halep nu este nicio surpriză faptul că jucătoarea chineză Shuai Zhang, care a eliminat-o în primul tur, a trecut și de franțuzoaica Alize Cornet. "Eu mă gândeam că nu va fi o surpriză dacă Shuai Zhang o va învinge pe Cornet (n.r. — Alize Cornet, nr. 33 mondial). Cu mine a arătat un tenis fără teamă, a dat tot ce avea. Eu chiar mă bucur pentru ea că a câștigat și cu Alize Cornet. E un turneu bun pentru Zhang și cred că poate face ceva frumos", a menționat Halep.

Ea a menționat că nu este nicio tragedie faptul că România nu mai are în acest moment, după eliminarea Alexandrei Dulgheru, nicio reprezentantă la Australian Open. "Putem să spunem că e surprinzător că nu mai este nicio româncă în competiție, dar se întâmplă. Acum nu înseamnă că întotdeauna trebuie să fim printre ultimele în turneu. Se întâmplă și nu mi se pare o tragedie. Mai sunt turnee și trebuie să fim noi mai pozitive", a adăugat Simona Halep.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang (nr. 133 WTA, venită din calificări), cu 6-4, 6-3, marți, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

Halep, sfertfinalistă în ultimii doi ani la Melbourne, va pierde locul al doilea în clasamentul WTA după Australian Open. Pentru participare, ea s-a ales cu 34.500 dolari australieni și 10 puncte WTA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…