Simona Halep, pe locul al doilea în anchetele WTA ale lunii martie

Simona Halep, pe locul al doilea în anchetele WTA ale lunii martie

Românca Simona Halep, numărul trei mondial în tenisul feminin, a ocupat locul al doilea în anchetele realizate de site-ul WTA pentru cea mai bună jucătoare a lunii martie și cea mai bună lovitură. Americanca Serena Williams, liderul mondial și câștigătoarea turneului de la Miami (cu 6-2, 4-6, 7-5 în finala cu Simona Halep), a obținut 52% dintre voturile exprimate de iubitorii tenisului, Halep fiind a doua, cu 40%, iar spaniola Carla Suárez Navarro a ocupat locul al treilea, cu 8%.

Halep a câștigat în martie turneul de la Indian Wells, primul din cariera sa de categoria Premier Mandatory, după ce în semifinale beneficiase de retragerea Serenei Williams, dinc auza unei accidentări.

În martie, Simona Halep a avut un bilanț de nouă victorii și un eșec (de fapt înfrângerea cu Serena a fost pe 2 aprilie, n. red.). La Indian Wells, Halep a trecut în trei seturi de Daria Gavrilova, Varvara Lepchenko și Carla Suárez Navarro, iar după ce a beneficiat de retragerea Serenei Williams în semifinale, a învins-o în ultimul act pe sârboaica Jelena Jankovic, campioana din 2010. A fost al treilea titlu din 2015 pentru româncă, după cele de la Shenzhen și Dubai.

Serena Williams a revenit în martie la Indian Wells pentru prima oară din 2001 și a ajuns până în semifinalele turneului californian, fază în care a fost nevoită să se retragă din cauza unor probleme la genunchiul drept. Ulterior, Serena și-a adjudecat titlul al Miami Open, după ce a învins-o categoric în finală pe Carla Suárez Navarro (6-2, 6-0). Acest titlu, al treilea consecutiv la Miami, a adus-o pe americancă pe primul loc în clasamentul Road to Singapore, care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Carla Suárez Navarro s-a oprit în sferturi la Indian Wells, eliminată în trei seturi de Simona Halep, dar a ajuns până în finală la Miami Open, după ce a trecut pe rând de Alizé Cornet, Agnieszka Radwanska, Venus Williams și Andrea Petkovic. Iberica a pierdut fără drept de apel prima sa finală WTA Premier Mandatorry, însă performanța i-a adus intrarea în top 10.

Laureatele acestui titlu în primele două luni ale anului au fost Serena Williams în ianuarie (a câștigat Australian Open) și Simona Halep în februarie (victorioasă la Dubai).

Poloneza Agnieszka Radwanska a ieșit învingătoare (40%) în ierarhia pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii martie, după un lob reușit în meciul cu Irina Begu, în turul al treilea la Miami Open, câștigat de poloneză cu 6-2, 4-6, 6-2.

Halep a ocupat locul al doilea, cu 36%, pentru cu un schimb cu Carla Suarez Navarro, la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat. Faza respectivă s-a petrecut în setul al treilea, la scorul de 5-7, 6-1, 1-0 și 30-0 pentru Simona, care a reușit un punct splendid. Halep a câștigat meciul din sferturi cu iberica în trei seturi, cu 5-7, 6-1, 6-1.

Pe locul al treilea a fost votată o minge câștigată de Serena Williams (10%) în fața Simonei, în semifinalele turneului de la Miami, la scorul de 6-2, 2-2, 15-15. Liderul mondial s-a impus în cele din urmă cu 6-2, 4-6, 7-5.

Au mai fost nominalizate mingi reușite de italianca Francesca Schiavone la Monterrey (9%) și de germanca Sabine Lisicki la Indian Wells (5%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria