Simona Halep: Sunt gata să joc tenis de calitate pe iarbă

Simona Halep: Sunt gata să joc tenis de calitate pe iarbă

Jucătoarea română Simona Halep, principala favorită a turneului pe iarbă de la Birmingham (WTA), a declarat că este pregătită să joace tenis de calitate pe această suprafață.

Halep, care va debuta marți la Birmingham, direct în turul al doilea, contra britanicei Naomi Broady, a vorbit pe site-ul WTA despre prima sa apariție pe iarbă în acest sezon: ''E dificil pe iarbă, pentru că este foarte diferit (față de zgură, n. red.). E foarte rapid, iar mingea nu sare prea mult. Mă simt ca anul trecut, când am făcut un turneu bun la Wimbledon și simt că sunt pregătită să joc tenis de calitate pe iarbă''.

La ediția de anul trecut a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, Simona Halep a ajuns până în semifinale.

Numărul trei mondial a explicat și evoluția sa neconvingătoare pe zgură în acest an: ''Am jucat mai agresiv pe zgură deoarece am avut rezultate bune pe hard și am vrut să joc la fel. Nu mi-a reușit prea bine și acum am revenit la stilul meu obișnuit. Cred că iarba este o suprafață bună pentru mine și sper să am rezultate bune, pentru că mă simt confortabil''.

Halep a recunoscut că după eliminarea prematură de la Roland Garros s-a bucurat de câteva zile libere. ''Nu am pus mâna pe rachetă cinci sau șase zile, m-am plimbat prin Constanța cu prietenii și familia'', a mărturisit Simona.

''Uneori ai nevoie de așa ceva. În fiecare săptămână ai un turneu, așa că de câte ori am ocazia îmi place să merg acasă și să las tenisul deoparte'', a mai spus Halep.

Simona Halep a afirmat că rezultatul modest de la Roland Garros (înfrângere în turul al doilea) nu crește presiunea pentru un rezultat bun la Birmingham, unde este principala favorită: ''Nu simt presiunea, pentru că sunt obișnuită să fiu favorită, deci nu mă gândesc prea mult la asta.

Nu resimt presiunea, iar ăsta e cel mai bun lucru. Am pierdut în turul al doilea la Paris și asta m-a scutit de presiune. Vreau doar să fiu relaxată pe teren și să joc tenisul de care știu că sunt capabilă''.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /