ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 29 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 29 OCTOMBRIE

Atacantul român Liviu Antal a reușit o ''dublă'' pentru Genclerbirligi Ankara, care a surclasat cu scorul de 6-0 formația de liga a patra Etimesgut Belediyespor, marți seara, pe teren propriu, într-un meci din turul al treilea al Cupei Turciei la fotbal.

* Toma Coconea, românul care a făcut istorie la cea mai grea competiție de aventură din lume, va lua startul și la cea de-a șaptea ediție a Red Bull X-Alps, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Coconea a fost prezent la toate edițiile, iar de două ori a reușit să se claseze pe locul secund.

* A doua ediție a campionatului Ursus Cooler Romanian Open Squash va avea loc în perioada 8-16 noiembrie, la Cluj-Napoca, și va fi dotată cu premii totale de 3.500 dolari, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Competiția va avea o fază preliminară, în opt orașe din România (București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara), iar finala turneului se va desfășura pe un teren de squash mobil din sticlă, între 14 și 16 noiembrie, în Iulius Mall din Cluj-Napoca.

* Participarea motociclistului sătmărean Emanuel Gyenes la Raliul Dakar 2015, care va avea loc în America de Sud, este sigură, el obținând fondurile necesare pentru asigurarea taxei de înscriere și a cheltuielilor. Sportivul a declarat pentru AGERPRES că a obținut o ultimă finanțare de la Consiliul Județean Satu Mare, astfel că participarea sa la cea mai important raliu raid din lume este sigură.

* Dinamo Kiev, una dintre adversarele Stelei în Europa League, s-a calificat marți seara în sferturile de finală ale Cupei Ucrainei la fotbal, după ce a învins-o pe Karpatî Lvov cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în manșa a doua a optimilor. Unicul gol al lui Dinamo a fost înscris de Oleg Gusev (90), dar echipa antrenată de Serghei Rebrov se impusese și în prima manșă cu același scor.

* Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Nantes (Franța), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, marți, după ce s-a impus cu 6-0, 7-6 (5) în fața franțuzoaicei Stephanie Foretz (33 ani), aflată pe locul 223 în lume.

* Zeci de suporteri ai formației Petrolul Ploiești au interdicție de a asista la partida din Cupa României care se desfășoară, joi, pe Stadionul Municipal din Botoșani, între echipele Petrolul Ploiești și Rapid CFR Suceava, în Cupa României la fotbal, a anunțat, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi (IJJ) Botoșani. Potrivit unui comunicat al IJJ, nu mai puțin de 46 de susținători ai echipei de fotbal Petrolul Ploiești au interdicție de a pătrunde pe stadioane la meciurile de fotbal, în urma sancțiunilor contravenționale complementare primite pentru încălcarea prevederilor Legii privind prevenirea și combaterea violenței la competițiile sportive.

* Emblema Cupei Mondiale de fotbal din 2018, ediție care va fi găzduită de Rusia, a fost lansată, marți seara, de președintele Federației Internaționale de Fotbal, Joseph Blatter, la Moscova, într-o emisiune de televiziune, transmit agențiile internaționale de presă. Blatter a precizat că logo-ul va arăta ''inima și spiritul'' Rusiei, emblema reprezentând trofeul Cupei Mondiale în roșu și albastru, culori din steagul Rusiei, ornat cu auriu.

* Fostul internațional suedez Klas Ingesson, unul dintre artizanii clasării echipei scandinave pe locul trei la Cupa Mondială din 1994, a decedat, miercuri, la vârsta de doar 46 de ani, bolnav de cancer, a anunțat clubul Elfsborg.

* PSIS Semarang și PSS Sleman (3-2), două cluburi indoneziene de fotbal, au făcut tot posibilul pentru a evita să întâlnească o echipă considerată a fi patronată de mafie, disputând o parodie de meci în care au fost înscrise numai puțin de cinci autogoluri, informează cotidianul L'Equipe.

* Kansas City Royals a umilit echipa San Francisco Giants, impunându-se pe propiul teren, cu 10-0, marți în meciul al șaselea al marii finale a Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB) — World Series. În urma acestui rezultat, Royals și Giants se află la egalitate la general, 3-3, în finala ce se dispută după sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

* Președintele Federației Internaționale de Gimnastică (FIG), Bruno Grandi, nu va mai candida pentru un nou mandat la finalul actualului ciclu, în 2016, a anunțat în mesajul său la cel de-al 80-lea Congres al forului mondial, care are loc miercuri și joi, la Tașkent, capitala Uzbekistanului.

* San Antonio Spurs, campioana en titre, a debutat cu dreptul în sezonul 2014-2015 al campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), întrecând pe propriul teren, la limită, cu 101-100, formația Dallas Mavericks. La patru luni de la câștigarea celui de-al patrulea titlu din istorie, Spurs a început seara cu o ceremonie în care jucătorii și antrenorii au primit tradiționalele inele de campioni ai NBA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?