ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 23 NOIEMBRIE

ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 23 NOIEMBRIE

Elveția a câștigat Cupa Davis. Roger Federer a adus duminică punctul decisiv echipei de tenis a țării sale în finala Cupei Davis, Elveția conducând după 4 partide cu scorul de 3-1, după ce nr. 2 mondial a dispus cu 6-4, 6-2, 6-2, în numai 1h52', de francezul Richard Gasquet, pe arena din Villeneuve d'Ascq, de lângă Lille, în prezența unui număr record de spectatori - 27.448 spectatori.

* Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) și-a adjudecat, pentru a doua oară în carieră, titlul de campion mondial al piloților de Formula 1, victorie cu panaș, de vreme ce și-a adjudecat și ultima cursă a sezonului, Marele Premiu de la Abu Dhabi, disputat duminică, al 11-lea succes în acest sezon, din 19 probe, record.

* Echipa de rugby a României a încheiat cu un succes meritat sezonul meciurilor-test de toamnă și un an deosebit de fructuos, cu calificarea la Cupa Mondială 2015, obținând victoria cu 18-9 (6-3) în fața Canadei, sâmbătă, pe stadionul bucureștean de la Șosea, "Arcul de Triumf", grație unei dominări aproape totale pe înaintare și a unui transformer, Florin Vlaicu, în zi bună, autorul tuturor celor 18 puncte (6 l.p.).

* Pugiliștii români Marian Pița (categoria welter, 69 kg) și Ovidiu Berceanu (categoria muscă) au cucerit sâmbătă, în Sala sporturilor din Chiajna, medaliile de aur ale celei de-a 39-a ediții a competiției internaționale de box "Centura de Aur — Nicolae Linca", obținând victorii clare, la puncte, în gala finală, în timp ce al treilea român prezent în actul final al turneului, Răzvan Andreiana (categ pană, 56 kg) a rămas în posesia medaliei de argint, pierzând în meciul decisiv.

* Pe stadionul Ghencea din Capitală, sâmbătă seară, într-un meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii I la fotbal, lidera clasamentului, Steaua București, a învins cu scorul de 2-0 (0-0) pe FC Brașov.

* Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, finalistă la Roland Garros și la Turneul Campioanelor de la Singapore, se antrenează pe zăpadă, la munte. Aflată la Poiana Brașov în cantonament, Halep a început sâmbătă pregătirea pe zăpadă.

* În meci contând pentru etapa a 7-a a Superligii Naționale de polo pe apă, în bazinul Ioan Alexandrescu din Oradea s-a disputat sâmbătă derby-ul dintre primele două clasate, ambele neînvinse, CSM Oradea și Steaua București, victoria revenind, surprinzător, cu scorul de 11-10 oaspeților, primul succes în fața orădenilor după 9 sezoane.

* Astra Giurgiu a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), meciul disputat pe teren propriu împotriva Universității Cluj, sâmbătă, în etapa a 15-a a Ligii I la fotbal.

* Oțelul Galați a obținut prima victorie în deplasare, învingând Ceahlăul Piatra Neamț cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă, într-un meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii I la fotbal.

* CSM Oradea și-a luat revanșa în fața formației Steaua București în etapa a 13-a a Superligii, învingându-i duminică dimineața pe bucureșteni cu 11-8 în piscina orădeană "Ioan Alexandrescu". Sâmbătă, în primul meci al dublei din această penultimă etapă a sezonului regulat, Steaua obținuse o neașteptată victorie, prima după 9 sezoane, în fața orădenilor, cu scorul de 11-10.

* Dunărea Brăila s-a calificat în optimile Cupei EHF la handbal feminin, în urma victoriei cu 34-22 (21-10) obținute duminică, la Brăila, în fața echipei portugheze Alavarium Love Tiles. Echipa brăileană se impusese în fața handbalistelor portugheze și în meciul-tur, disputat sâmbătă, tot la Brăila, cu 40-21(20-13).

* Ultimele două reprezentante ale României la Campionatele Mondiale feminine de box din Insula sud-coreeană Jeju, Lăcrămioara Perijoc și Simona Sitar, au fost învinse în sferturile de finală ale competiției, ratând podiumul de premiere.

* Echipa masculină de handbal Stiința Municipal Dedeman Bacău a pierdut, sâmbătă seara, în deplasare, în fața formației daneze Team Tvis Holstebro, în primul meci al turului trei al Cupei EHF, cu scorul de 32-27 (16-14).

* Țările europene trebuie să boicoteze Cupele Mondiale de fotbal din 2018 și 2022, în absența unei Federații internaționale de fotbal transparente și deschise, a declarat vineri fostul președinte al Federației engleze de fotbal, David Triesman.

* Un sârb a fost ucis vineri seara la Istanbul, în timpul violențelor dintre suporterii turci și cei sârbi de la meciul dintre formațiile Galatasaray și Steaua Roșie Belgrad, din cadrul Euroleague la baschet masculin.

* Selecționerul echipei naționale de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, a declarat că este optimist în ce privește cucerirea de către unul dintre membrii reprezentativei sale, campioană mondială în Brazilia, a trofeului FIFA World Player of the Year 2014, titlu care însoțește și trofeul "Balonul de Aur", creat de revista France Football, dar care de mai mulți ani este atribuit împreună cu forul fotbalistic mondial.

* Fostul internațional englez David James, aflat în mari dificultăți financiare, practic în faliment personal, după ce a jucat la unele dintre cele mai importante echipe din Premier League, își vinde, prin intermediul unei case de licitații pe internet, unele dintre tricourile obținute la schimb în timpul carierei sale fotbalistice, mingi, dar și alte obiecte de colecție, informează presa britanică.

* Atacantul internațional portughez al echipei spaniole de fotbal Real Madrid, Cristiano Ronaldo, vrea să mute propriul muzeu din orașul natal, Fujchal, capitala arhipelagului Madeira, în portul aceleiași localități, unde se află și o statuie a sa.

* Pentru a-și împlini un vis, să devină în 2016 primul sportiv care poartă la Jocurile Olimpice culorile Sudanului de Sud, cea mai tânără țară din lume, distrusă de un război civil, maratonistul Guor Mading Maker s-a îndreptat spre internet pentru a găsi fonduri.

* A organiza Cupa Davis odată la doi ani din cauza calendarului, cum au sugerat mai mulți jucători, între care cehul Tomas Berdych, ''nu ar avea niciun sens'', a declarat sâmbătă președintele Federației internaționale (ITF), Francesco Ricci Bitti.

* Adversitatea dintre echipele de fotbal din Croația a ajuns la treapta cea mai de jos a lipsei de fair-play, derby-ul campionatului dintre Dinamo Zagreb și Hajduk Split, programat sâmbătă, nemaiputându-se disputa din cauza boicotului formației din Split.

* "Mare Șlem" pentru Lionel Messi: argentinianul a intrat în Pantheonul golgheterilor, o dată cu tripla de sâmbătă, din meciul cu FC Sevilla, depășind recordul de goluri ale legendarului atacant Telmo Zarra în Campionatul Spaniei, după 3 săptămâni de la egalarea recordului lui Raul în fruntea marcatorilor din Liga campionilor.

* Proba feminină din cadrul celei de-a 5-a etape a Circuitului Marelui Premiu la patinaj artistic, Trofeul Bompard de la Paris, s-a încheiat cu victoria Elenei Radionova, cu 203,92 puncte, în proba similară impunându-se tot un reprezentant al Rusiei, Maksim Kovtun, cu un total de 243,45 puncte.

* Marea surpriză a meciurilor-test din cadrul turneelor de toamnă din rugby s-a înregistrat sâmbătă seara, pe Stade de France, din Saint Denis, lângă Paris, unde echipa Argentinei a învins cu 18-13 Franța, după ce a condus-o și mai drastic la pauză, cu 15-3.

* Pe stadionul Euganeo, din Padova, sâmbătă, în meci-test de rugby, echipa Italiei a fost învinsă la un scor confortabil, cu 22-6 (8-6) de reprezentativa Africii de Sud, în prezența a 19.000 de spectatori.

*Echipa de rugby a Irlandei a obținut, sâmbătă, la Dublin, al treilea succes consecutiv în meciurile-test din această toamnă, de data aceasta în fața Australiei, cu scorul de 26-23 (20-20).

* Oscar Pistorius, condamnat în octombrie la 5 ani de închisoare pentru uciderea din culpă, cum s-a reținut, a prietenei sale, a beneficiat de un tratament de favoare, primind o lungă vizită a fratelui și sorei sale sâmbătă, la aniversarea celor 28 de ani, scrie revista duminicală Sunday Times.

* Surfingul ar putea fi inclus în programul olimpic, după noile norme ale Comitetului internațional olimpic, ce urmează să fie aprobate în decembrie și care prevăd desființarea limitei de 28 de sporturi la JO, făcând parte din așa-numita Agendă Bach, după numele noului președinte al CIO.

* Antrenorul echipei de rugby a Irlandei, neozeelandezul Joe Schmidt, a fost operat de apendicită sâmbătă seara, imediat după ce a condus XV-le Treflei la victoria contra Australiei (26-23), la Dublin, a anunțat duminică Federația irlandeză de rugby (IRFU).

* Pe Millennium Stadium din Cardiff, în prezența a 72.500 spectatori, Noua Zeelandă, campioana mondială, a învins cu scorul de 34-16 (3-3) formația Țării Galilor, înscriind 5 eseuri, toate în repriza a doua, după o primă parte a jocului extrem de echilibrată, încheiată cu un scor neobișnuit.

* După 5 înfrângeri consecutive în meciuri-test (3 doar în cadrul actualelor turnee de toamnă), echipa Angliei, în plină reconstrucție, urmând să găzduiască anul viitor Cupa Mondială la rugby, a învins, în sfârșit, sâmbătă seara, pe Twickenham, Samoa, cu scorul de 28-9 (13-6).

* Atletul etiopian Guye Adola a câștigat duminică Airtel Semimaraton din New Delhi, cu un timp de 59'06", bătând cu 6 secunde recordul probei, stabilit anul trecut de compatriotul său Atsedu Tsegay, informează organizatorii cursei.

* Cehul Roman Koudelka a câștigat primul concurs individual al Cupei Mondiale 2014-2015 la sărituri cu schiurile, la Klingenthal (Germania), adjudecându-și astfel prima sa victorie în circuitul hibernal.

* Sumotori mongol Hakuha a egalat duminică recordul legendarului Taiha, câștigând la Fukuoka a 32-a sa Cupă a Împăratului, ridicându-se, la 29 de ani, la nivelul celui considerat cel mai mare "yokozuna" (rangul suprem pe care îl poate atinge un luptător de sumo) de după război.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”