ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 28 DECEMBRIE

ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 28 DECEMBRIE

Antrenorul român Cosmin Olăroiu va debuta în data de 30 decembrie în postura de selecționer al echipei de fotbal a Arabiei Saudite, în meciul amical cu Bahrainul, la Melbourne (Australia). Arabia Saudită va mai disputa un joc de pregătire, pe 4 ianuarie, cu Coreea de Sud (la Sydney), înaintea participării la Cupa Asiei pe Națiuni 2015, care va fi găzduită de Australia. La competiția de la Antipozi, echipa saudită va înfrunta, în grupă, pe rând, echipa Chinei (10 ianuarie, Brisbane), Coreea de Nord (14 ianuarie, Melbourne) și Uzbekistan (18 ianuarie, la Melbourne).

Foto: (c) IONUT ANGHEL / AGERPRES ARHIVĂ

* Naționala masculină de handbal a României a terminat la egalitate, 23-23 (12-12), primul meci de verificare cu formația Portugaliei, sâmbătă seara, la Pinhel, în turneul pe care îl întreprinde în această țară. Cele două formații se vor înfrunta încă de două ori, la Meda, pe 28 decembrie (19,00), iar apoi în data de 29 decembrie, la Castelo Rodrigo, de la ora 23,00.

* Românul Emanuel Gyenes pleacă duminică în America de Sud, pentru a participa la ediția 2015 a Raliului Dakar, la secțiunea moto.Gyenes decolează duminică, de pe Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'', la ora 15,10, către Paris, pilotul sătmărean urmând să concureze pentru Autonet Motorcycle Team, în cel de al cincilea său raliu Dakar, cu obiectivul de a se clasa între primii 20 de rideri, la fel cum a făcut la edițiile din 2011 și 2012.A șaptea ediție sud-americană a celui mai dificil raliu raid din lume va debuta pe 4 ianuarie, la Buenos Aires, și include 13 probe speciale cu o lungime totală de 4.752 km, la categoria moto.

* Președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a relansat duminică la Dubai propunerea pentru un "cartonaș alb", care ar urma să semnifice o eliminare temporară în cursul meciurilor de fotbal pentru a reduce recurgerea la clasiocul cartonaș galben, informează AFP."Cartonașul alb reduce tensiunea în raport cu recurgerea la cartonașele galben și roșu în timpul meciurilor", a declarat fostul internațional francez în deschiderea celei de-a 9-a ediții a "Dubai International Sports Conference".

* Împrumutul atacantului Fernando Torres de la Chelsea Londra la AC Milan a fost transformat în contract ferm, a anunțat sâmbătă clubul englez pe site-ul internet, în timp ce presa spaniolă anunța revenirea lui "El Nino" la Atletico Madrid, informează AFP. Spaniolul, în vârstă de 30 de ani, a fost împrumutat în această vară de londonezi la gruparea milaneză pentru doi ani. Această tranzacție intervine în timp ce jurnalele madrilene făceau referire sâmbătă la revenirea iminentă a lui Torres la clubul care l-a format, Atletico Madrid, unde a jucat din 2000 până în 2007.

* Suedeza Sara Hector a câștigat duminică proba de slalom uriaș de la Kuhtai (Austria), contând pentru Cupa Mondială feminină de schi alpin, impunându-se după două manșe cu timpul de 2 min. 17 sec. 61/100. Ea a fost urmată de austriaca Anna Fenninger — 2 min. 17 sec. 70/100 și de americanca Mikaela Shiffrin — 2 min. 17 sec. 79/100.

* Americanul Travis Ganong a câștigat duminică, suprinzător, proba de coborâre cu schiurile de la Santa Caterina di Valfurva (Italia), în care liderul clasamentului general al Cupei Mondiale de schi alpin și al disciplinei, norvegianul Kjetil Jansrud, a ocupat doar locul 15.Ganong, care a obținut prima victorie din cariera sa, a fost cronometrat după două manșe cu timpul 1 min. 32 sec. 42/100. El i-a devansat pe austriacul Matthias Mayer, la 9/100, și italianul Dominik Paris, la 21/100.

* Patru jucători de la Bayern Munchen, Xabi Alonso, Manuel Neuer, David Alaba și Philipp Lahm, și trei de la Real Madrid, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo și Toni Kroos, alcătuiesc 11-lea ideal al anului 2014 întocmit de cotidianul francez L'Equipe, care îi cuprinde, de asemenea, pe catalanii Lionel Messi și Neymar. Această echipă ideală, votată de redacția cotidianului sportiv de referință din Franța, este completată de mijlocașul argentinian Angel Di Maria (Manchester United) și de mijlocașul Borussiei Dortmund, Mats Hummels.

* Desemnat cel mai bun marcator al Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (6 goluri), mijlocașul ofensiv columbian James Rodriguez a fost ales sportivul sud-american al anului 2014 de către Asociația internațională a ziariștilor sportivilor americani, informează cotidianul L'Equipe. Fostul jucător al echipei AS Monaco, transferat în această vară la Real Madrid, a fost preferat unor jucători precum Lionel Messi, Neymar, Angel Di Maria sau Sergio Aguero.

* Neymar, căpitanul selecționatei de fotbal a Braziliei, a recunoscut vineri că este "dificil" să devii cel mai bun jucător din lume avându-i drept concurenți pe Messi și Ronaldo, conform unui interviu acordat site-ului brazilian GloboEsporte. "Ei (Lionel Messi și Cristiano Ronaldo) sunt peste oricare jucător în acest moment. Este dificil. Cu concurența lor, eu cred că este complicat să devii cel mai bun jucător din lume", a declarat Neymar.

* Super maxi catamaranul Wild Oats XI a câștigat duminică pentru a opta oară cursa de yachting Sydney-Hobart, devenind cel mai titrat velier din această competiție de traversare a mării Tasmaniei, informează AFP. Ambarcațiunea cu o lungime de 30 m, avându-l la timonă pe australianul Mark Richards, a trecut linia de sosire după 2 zile, 2 h, 3 min. și 26 sec., cu 49 de min. și 18 sec. avans în fața nou venitului în această competiție, velierul american Comanche, după parcurgerea a 628 de mile (1170 km).

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?