ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 14 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 14 OCTOMBRIE

Selecționata de fotbal Under-21 a României a fost învinsă de formația similară a Macedoniei cu scorul de 2-1 (1-0), luni seara, pe stadionul ''Filip II'' din Skopje, într-un meci amical. David Babunski (30), din lovitură liberă, cu contribuția portarului Valentin Cojocaru, și Enis Bardi (62) au marcat golurile echipei gazdă, care a avut și o bară transversală (33). Golul tricolorilor a fost reușit de Mihai Bălașa, cu capul, după o lovitură liberă executată de Ionuț Mitriță (69).

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES FOTO

* Naționala de fotbal a României întâlnește formația Finlandei, marți, de la ora 21,45, la Helsinki, în al treilea său meci din preliminariile EURO 2016. Fundașul Răzvan Raț, căpitanul echipei României, va bifa marți selecția cu numărul 100 în meciul de pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

* Reprezentativa de fotbal a Olandei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială din Brazilia, continuă prestațiile catastrofale din acest debut de campanie pentru EURO 2016, printr-un nou eșec, 0-2 cu Islanda, luni seara, la Reykjavik. Gylfi Sigurdsson a marcat ambele goluri ale insularilor (10 — penalty, 42), care conduc în clasament cu maximum de puncte, la fel ca și Cehia (4-2 în Kazahstan), în timp ce Olanda este pe locul trei doar, cu trei puncte.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și americanca Varvara Lepchenko s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul WTA de la Luxemburg, luni seara, după ce a trecut cu 4-6, 6-4, 10-4 de cuplul german Julia Goerges/Anna-Lena Groenefeld, cap de serie nr. 2.

* ASC Corona Brașov a învins pe Ujpest TE Budapesta cu scorul de 4-3 (3-1, 1-2, 0-0), luni seara, în deplasare, într-un meci din Liga Mol la hochei pe gheață.

* Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 710.000 de dolari, după ce a dispus de croata Donna Vekic (18 ani) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3.

* AHC Dunărea Călărași a învins pe HCM Minaur Baia Mare cu scorul de 26-23 (11-11), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 8-a a Ligii Naționale de handbal masculin și a urcat pe podium.

* Seniorii echipei de fotbal Petrolul Ploiești din generația care a câștigat meciul cu Liverpool au fost felicitați de actuala echipă cu ocazia împlinirii a 48 de ani de la acea victorie. Mircea și Virgil Dridea, Alexandru Pall, Camil Oprișan, Octavian Dincuță și Eduard Iuhas s-au întâlnit pe terenul stadionului 'Ilie Oană' cu membrii echipei actuale a Petrolului Ploiești, aceștia fiind felicitați de jucători, dar și de antrenorul Gheorghe Mulțescu.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Elena Bogdan și americanca Nicole Melichar s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, luni, după 7-6 (3), 7-5 cu franțuzoaicele Alize Cornet/Pauline Parmentier.

* Ciclistul moldovean Serghei Țvetcov, naturalizat român, a făcut un pas important în cariera lui, semnând un contract pe doi ani pentru echipa italiană ProContinental (divizia secundă a UCI) Androni Giocattoli-Venezuela, după ce în ultimii doi ani a evoluat în SUA, la o formație de liga a treia, Jelly Belly p/b Maxxis.

* Reprezentantele României au reușit trei clasări pe podium la Cupa Mondială de floretă pentru junioare de la Ciudad de Guatemala, argint și bronz la individual și argint pe echipe.

* Scrimerul român Liviu Dragomir (25 ani) a câștigat Trofeul Belgrad la spadă, în weekend, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Bertalan Arkosi cu scorul de 15-10.

* SCM U Craiova a învins pe CS Unirea Dej cu scorul de 3-0 (25-23, 25-19, 25-19), luni, în Sala Polivalentă din Bănie, într-un meci din etapa inaugurală a Diviziei A1 la volei masculin.

* Atacantul Luis Suarez a reușit o dublă pentru selecționata de fotbal a Uruguayului în meciul amical câștigat cu scorul de 3-0 în fața reprezentativei Omanului, luni la Muscat.

* Boxerul american Floyd Mayweather, desemnat de Forbes sportivul cu cele mai mari venituri din lume în 2014, reușește să câștige bani frumoși nu doar în ring, ci și în afara acestuia. Pugilistul a anunțat, pe contul său Instagram, că încasat peste 1,4 milioane dolari după ce a mizat la pariuri pe victoria echipei Denver Broncos în fața formației New York Jets, într-un meci din NFL.

* Federația Internațională de Fotbal va inspecta, în cursul acestei săptămâni, stadioanele și instalațiile turneului final al Cupei Mondiale pe care Rusia îl va organiza în 2018, a anunțat luni comitetul local de organizare. Delegația FIFA își va începe turneul de inspecție joi la Sankt Petersburg, oraș al cărui stadion va găzdui una dintre semifinalele Mondialului-2018, precum și meciuri de la Cupa Confederațiilor 2017 și EURO 2020.

* Echipa națională de fotbal a Portugaliei a primit un veritabil cadou din partea Tribunalului arbitral pentru sport (TAS) de la Lausanne, chiar cu o zi înaintea meciului din preliminariile EURO 2016 cu Danemarca, ridicând suspendarea selecționerului Fernando Santos, de 8 meciuri, dictată de FIFA, astfel că acesta își poate exercita funcția de antrenor până la încheierea procedurii, iar aceasta se poate întâmpla la sfârșitul lunii noiembrie.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…