ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 24 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 24 OCTOMBRIE

Steaua București a învins echipa portugheză Rio Ave cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, pe Arena Națională din Capitală, într-un meci din Grupa J a competiției de fotbal Europa League. Raul Rusescu a marcat ambele goluri ale Stelei (17, 45), în timp ce pentru oaspeți a punctat Yonathan Del Valle (48).

* Antrenorul echipei Steaua București, Costel Gâlcă, a declarat că meciul cu Rio Ave, disputat joi seara, în Europa League, a fost mai greu decât se aștepta. "A fost un meci mult mai greu decât ne așteptam. Știam că ei caută pe atacurile noastre să joace foarte rapid, cu patru jucători în față și am încercat să jucăm foarte direct, să găsim spațiul necesar pentru a finaliza. Când jucam prea direct pe portar rămâneam cu patru oameni în atac și acolo ne-au creat multe probleme", a declarat Gâlcă la Digi Sport.

* Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Valencia, dotat cu premii totale de 1.496.095 euro, joi, după victoria cu 6-3, 7-5 în fața americanilor Austin Krajicek/Nicholas Monroe.

* Antrenorul român Ioan Andone a debutat cu stângul pe banca echipei cipriote Apollon Limassol, surclasată de Borussia Moenchengladbach cu scorul de 5-0, joi seara, în deplasare, într-un meci din Europa League la fotbal. Fiorentina, cu portarul Ciprian Tătărușanu titular, a învins în deplasare pe PAOK Salonic, cu scorul de 1-0, la greci jucând tot meciul fundașul Răzvan Raț. Căpitanul naționalei României a primit un cartonaș galben în minutul 34. Tottenham, cu Vlad Chiricheș pe banca de rezerve, a surclasat formația elenă Asteras Tripolis cu 5-1, la oaspeți nefiind prezent fundașul Dorin Goian, accidentat.

* Astra Giurgiu a fost învinsă de formația scoțiană Celtic Glasgow cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe Celtic Park din Glasgow, într-un meci din cadrul Grupei D a competiției de fotbal Europa League. Astra a făcut un meci bun, dar a pierdut după două erori defensive, sancționate de campioana Scoției prin Stefan Scepovic (73), Stefan Johansen (79), în timp ce giurgiuvenii au înscris o singură dată, prin Gabriel Enache (81).

* Campioana Danemarcei, Aalborg BK, a învins la scor de forfait pe Dinamo Kiev, 3-0, joi seara, pe teren propriu, într-un meci din Grupa J a competiției de fotbal Europa League, din care face parte și Steaua. Danezii s-au impus prin golurile marcate de Thomas Enevoldsen (11) și Nicolaj Thomsen (39, 90+1).

* Billie Jean King, legenda tenisului american, o consideră pe Simona Halep "o sportivă excepțională", cu un stil de joc asemănător cu cel al elvețiencei Martina Hingis, fostul lider al clasamentului WTA.

* Învingătoare categorică joi în fața canadiencei Eugenie Bouchard, 6-1, 6-1, la Turneul Campioanelor de la Singapore, jucătoarea americană de tenis Serena Williams i-a mulțumit antrenorului său că a ajutat-o să revină după umilința suferită în ajun în meciul cu Simona Halep, câștigat cu 6-0, 6-2 de sportiva româncă, scrie Reuters.

* Proiectul "Și tu poți fi campion!", destinat copiilor cu nevoi speciale, derulat de Federația Română de Kempo și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului se dovedește încă de la început un real succes, prin numărul impresionant de cereri ale părinților de implicare a copiilor în program, informează FR Kempo.

* CS Energia Tg Jiu a învins în deplasare pe BCM U Pitești, cu scorul de 83-60 (18-20, 24-18, 18-11, 23-11), joi, într-un meci restanță din etapa a 2-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

* Fostul mare internațional francez Alain Giresse se implică în organizarea Campionatului European din 2016, care se va desfășura în Hexagon, a anunțat revista France Football.

* Tenismanul canadian Milos Raonic, cap de serie numărul 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Basel (Elveția), dotat cu premii în valoare de 1.458.610 euro, după o victorie dificilă în trei seturi, 6-4, 6-7 (5/7), 7-6 (7/2), înregistrată în fața americanului Donald Young, joi, în turul 2 al competiției.

* Doctorul Jean-Francois Payen, care l-a tratat pe Michael Schumacher după accidentul de schi suferit la sfârșitul anului trecut, a anunțat că multiplul campion mondial de Formula 1 a făcut progrese, însă recuperarea ar mai putea dura câțiva ani.

* Internaționalul spaniol Thiago Alcantara, mijlocașul echipei de fotbal Bayern Munchen, victima unei rupturi de ligamente la genunchiul drept în luna martie, a fost operat joi la Barcelona, pentru a doua oară, a anunțat campioana Germaniei într-un comunicat.

* Victor Valdes, fostul portar al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, în prezent liber de contract, își continuă recuperarea după grava accidentare la genunchi sub supravegherea medicilor lui Manchester United, a anunțat joi clubul din Premier League.

* Poliția poloneză a arestat un bancher elvețian acuzat că a fost complicele fostului președinte al clubului de fotbal Bayern Munchen, Uli Hoeness, aflat în închisoare din luna martie pentru fraudă fiscală, a confirmat joi justiția germană, potrivit agenției Xinhua.

* Massimo Moratti a demisionat joi din funcția de președinte de onoare al clubului italian Inter Milano, al cărui proprietar și președinte a fost timp de 19 ani, informează revista France Football.

* Parlamentul local din Malaga și firma Unipublic vor prezenta traseul Turului ciclist al Spaniei 2015 pe 10 ianuarie la Torremolinos, provincia Malaga, informează joi organizatorii cursei.

* Britanicul Andy Murray s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului ATP de la Valencia, grație victoriei cu 6-2, 6-4 în fața italianului Fabio Fognini, campionul olimpic en titre înregistrând cu această ocazie cel de-al 100-lea succes din cariera sa pe teren acoperit.

* Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a amânat pentru vineri luarea unei decizii în cazul meciului Serbia — Albania din preliminariile Euro 2016, care a fost întrerupt după un incident ce a degenerat în criză politică, a anunțat joi televiziunea sârbă de stat RTS, citată de agenția DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...