ȘTIRILE SERII - SPORT - 16 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 16 DECEMBRIE

Clubul Sportiv Universitatea Cluj și-a desemnat, marți, cei mai buni 10 sportivi ai anului, primele locuri fiind ocupate în ordine de Alexandra Pop (judo), Cristina Laslo (handbal), în timp ce locul 3 a fost împărțit de patru componente ale echipei de rugby a României: Bianca Crișan, Irina Hîrjete, Alina Dincă și Linda Matei.

* Cel mai bun sportiv al Clubul Sportiv (CS) Botoșani în 2014 a fost desemnat halterofila Sorina Hulpan, dublă campioană europeană la cadeți, triplă campioană națională la cadeți și triplă campioană națională la seniori, premiată, marți, în gala clubului. Pe locul al doilea s-a situat halterofilul Florin Bejinaru, iar pe trei o altă halterofilă, Bianca Ioniță.

* Cei mai buni sportivi ai județului au fost premiați în cadrul Galei sportului vasluian, eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui. La discipline olimpice primul loc a revenit handbalistelor Sonia Vasiliu și Lorena Ostase, antrenate de prof. Costică Crăciun, ambele ocupante ale locului I la Campionatul Mondial de Handbal U 18. Locul II a fost obținut de atleta Maria Iftene, antrenată de prof. Viorica Pintilie, iar pe locul III s-a clasat atleta Diana Bogos, pregătită de prof. Elena Bogos și prof.Viorica Pintilie.

* Voleibalistul Rareș Bălean, sportiv cu dublă legitimare la CSS Zalău și Volei Municipal Zalău, și atletul Raul Crecan au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2014 la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Zalău.

* Selecționata de juniori Under-17 a României pregătește în localitatea franceză Clairefontaine meciul amical cu formația similară a Franței, care se va disputa miercuri 17 decembrie, la Paris, de la 15,30, ora României, informează site-ul FRF.

* Jucătorul Robert Peter nu mai face parte din lotul echipei de hochei pe gheață Corona Brașov și va fi suspendat până la finalul sezonului, a anunțat clubul de sub Tâmpa pe pagina sa oficială de Facebook.

* Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat marți, într-o conferință de presă, că în după-amiaza acestei zile va avea loc întâlnirea cu Edi Iordănescu și Eugen Pîrvulescu, care vor deveni antrenor, respectiv președinte la Pandurii Târgu Jiu, obiectivul principal care le va fi trasat acestora fiind evitarea retrogradării.

* Comunitatea online a suporterilor echipei de fotbal Oțelul Galați, 'Dunărea Bătrână', cu sprijinul FC Oțelul Galați, lansează vineri cartea ''50 de ani, 50 de legende'', a anunțat marți, purtătorul de cuvânt al grupării gălățene, Rodica Mișcalenco.

* Persoana care a încercat să-l șantajeze pe fostul președinte al clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare, de către un tribunal din Munchen, relatează agenția EFE.

* Spania, organizatoarea Cupei Mondiale masculine de baschet din această vară, a fost desemnată să găzduiască Mondialul feminin din 2018, a anunțat Federația internațională de specialitate (FIBA), citată de AFP.

* Fostul fotbalist columbian Faustino Asprilla a denunțat, luni, noi amenințări la adresa familiei sale din partea unei bande care vrea să-l șantajeze, a precizat cel în cauză, care a ținut să reafirme că nu va părăsi orașul în care locuiește, Tulua, informează agenția spaniolă de presă EFE.

* Atacantul Neymar, vedeta echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, a dezvăluit, într-un interviu acordat unei televiziuni braziliene, că în ancheta pentru Balonul de Aur 2014 a votat, în ordine, cu argentinianul Lionel Messi, cu portughezul Cristiano Ronaldo și cu alt argentinian, Javier Mascherano, transmite EFE.

* Atacantul englez Wayne Rooney susține că echipa sa, Manchester United, poate lupta pentru titlu în acest sezon, deși a avut un start ratat în Premier League, relatează agenția Reuters.

* Federația germană de fotbal este încrezătoare în șansele de a găzdui turneul final al Euro 2024, a declarat președintele forului german, Wolfgang Niersbach, citat de agenția DPA.

* Adelaide United a câștigat marți Cupa Australiei la fotbal, după ce a învins în finală formația Perth Glory cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de spaniolul Sergio Cirio în minutul 67 al meciului disputat pe arena Hindmarsh din Adelaide în fața a 16.000 de spectatori, relatează agenția EFE.

* Procesul inedit și controversat în care 35 de membri ai unei grupări de suporteri ai unui club din Istanbul sunt acuzați că au intenționat să răstoarne guvernul islamo-conservator, în timpul revoltei din 2013, s-a deschis marți în fața unei Curți penale din metropola turcă, informează AFP.

* UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului scoțian Celtic Glasgow, pentru comportamentul suporterilor săi la meciul din deplasare cu Dinamo Zagreb (3-4), disputat joi în Grupa D a Europa League, din care a făcut parte și Astra Giurgiu, anunță Reuters și BBC.

* FIFA a respins ca inadmisibil apelul lui Michael Garcia, președintele Camerei de Investigații, împotriva raportului prezentat de președintele Comisiei de Etică a forului fotbalistic internațional, Hans-Joachim Eckert, privind afirmațiile de corupție legate de atribuirea organizării CM din 2018 și 2022, relatează Reuters.

* Președintele clubului italian de fotbal Sampdoria Genova, Massimo Ferrero, care este și proprietar, a protestat marți împotriva sancțiunii date de Federația italiană de fotbal (FIGC) pentru comentariile rasiste referitoare la proprietarul indonezian al formației Inter Milano, Erik Thohir, cu o fotografie în care apare cu un plasture pe gură.

* Poliția națională spaniolă a arestat peste 30 de persoane, în legătură cu încăierarea din 30 noiembrie la care au participat peste 200 de ultras ai formațiilor Deportivo La Coruna și Atletico Madrid, în care a murit un suporter al primei echipe, Francisco Javier Romero.

* Canadianul Bermane Stiverne își va pune în joc pentru prima oară titlul de campion mondial la categoria grea (versiunea WBC) în fața americanului Deontay Wilder, pe 17 ianuarie la Las Vegas, au anunțat organizatorii.

* Stadionul din Yokohama, cel care a găzduit finala Cupei Mondiale de fotbal din 2002, dintre Brazilia și Germania, a fost adăugat listei posibilelor arene prevăzute pentru Cupa Mondială de rugby din 2019.

* Michael Kraus, absent în ultimele meciuri internaționale din cauza unor probleme cu Agenția națională antidoping, a fost rechemat de selecționerul Dagur Sigurdsson pe lista lărgită de 28 de jucători, în perspectiva Mondialelor-2015 de handbal masculin, programat între 15 ianuarie și 1 februarie în Qatar.

* Opt finale din concursul olimpic de atletism al Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, se vor disputa în reuniunile de dimineață, între acestea figurând 10.000 m feminin și triplusalt masculin, a precizat Federația internațională de atletism (IAAF).

* Președintele Federației germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a spus că vrea să amelioreze imaginea FIFA, umbrită mai ales de suspiciunile de corupție în atribuirea Mondialelor din 2018 și 2022.

* Ziaristul german Hajo Seppelt a declarat că este pregătit să facă un al doilea documentar privitor la dopajul din sportul rusesc, după ce prima emisiune a dus la alte dezvăluiri și probe pe această temă.

* Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a ridicat mănușa aruncată de americanul Floyd Mayweather pentru un meci pe 2 mai, dar a ținut să precizeze că în această luptă banii sunt ultimul lucru care contează, răspunzând astfel unei declarații a rivalului său, care a spus pentru Showtime TV vineri că asiaticul nu ar fi fost de acord cu împărțirea 50-50 la sută a bursei, la un meci care se preconizează că va aduce cele ai mari încasări din istorie în sistemul pay-per-view.

* Curtat de Paris Saint-Germain, Chelsea și mai ales de Manchester City și Benfica Lisabona, mijlocașul argentinian Joaquin Correa a semnat cu clubul italian Sampdoria Genoa.

* Echipa de baschet Sacramento Kings l-a demis pe antrenorul principal Mike Malone, după cum a anunțat franciza din NBA, postul fiind reluat de asistentul Tyrone Corbin, ca interimar.

* Federația internațională de fotbal ar trebui să învețe multe lucruri pozitive de la modelul nordic al transparenței și deschiderii și, astfel, să dea publicității raportul Garcia privind corupția, în întregime, a declarat președintele Federației suedeze de fotbal (SvFF).

* Antrenorul echipei AS Roma, francezul Rudi Garcia, a fost suspendat două meciuri de federația italiană pentru că a încercat să pălmuiască un steward după meciul de campionat cu Genoa, de duminică (1-0), anunță revista France Football.

* Tânărul atacant sud-coreean Hwang Hee-chan a semnat un contract de cinci ani cu Red Bull Salzburg, a anunțat marți clubul campion la fotbal al Austriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”