ȘTIRILE SERII - SPORT - 21 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 21 OCTOMBRIE

HCM Constanța, Știința Municipal Dedeman Bacău și HC Potaissa Turda și-au aflat adversarele din turul al treilea preliminar al Cupei EHF la handbal masculin, marți, în urma tragerii la sorți efectuate la Viena. Astfel, campioana națională HCM Constanța va înfrunta echipa norvegiană Elverum Handball Herrer, primul meci urmând să aibă loc pe teren propriu, vicecampioana Știința Bacău va da piept cu danezii de la Team Tvis Holstebro (primul meci în deplasare), în timp ce Potaissa va înfrunta echipa croată RK Nexe (prima manșă în deplasare).

* Octavian Bellu, fostul antrenor al lotului național de gimnastică feminină, și-a exprimat marți speranța că va vedea echipa României pe podium și la Jocurile Olimpice de la Rio, din anul 2016. "De zece ediții, România s-a aflat pe podium la Jocurile Olimpice. Trebuie stat aproape de aceste fetițe din toate punctele de vedere și eu cred că perspectiva Jocurilor Olimpice este dătătoare de speranțe'', a spus Bellu.

* CSM Digi Oradea va înfrunta echipa sârbă VK Radnicki Kragujevac în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la polo pe apă, potrivit tragerii la sorți efectuate, marți, la Luxemburg, anunță Liga Europeană de Natație (LEN).

* Eduard Irimia, președintele circuitului de kick box Superkombat, a anunțat că promoția românească va intra pe continentul american în 2015 cu susținerea unor actori de la Hollywood, inclusiv Costas Mandylor, cunoscut din seria horror Saw.

* Andrei Stoica, campion mondial Superkombat la categoria super-cruiser, anticipează sâmbătă, la Geneva, în gala Final Elimination, un meci incendiar cu spaniolul Moises Baute, în care își va apăra centura câștigată în decembrie 2013.

* Echipa de polo pe apă Steaua București va evolua în Grupa B din turul al doilea preliminar al competiției Euro Cup, alături de Montpellier Waterpolo (Franța), Mornar Split (Croația), VK Primorac Kotor (Muntenegru) și Valletta (Malta), potrivit tragerii la sorți efectuate marți, la Luxemburg.

* Echipa de fotbal Rapid București s-a impus la limită, cu 1-0 (0-0), în fața formației de liga a 3-a CS Urban Titu, în cursul unui meci amical disputat marți pe Stadionul Orășenesc din Titu.

* Oficialii grupării Oțelul Galați au depus la Federația Română de Fotbal un memoriu în care contestă cele trei eliminări din ultimele trei jocuri de campionat, a anunțat, marți, team managerul clubului, Cristian Munteanu.

* Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale față de Anton Doboș, la data faptelor președintele clubului Universitatea Cluj, pentru luare de mită și complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns din "Valiza".

* Celtic nu va avea meci ușor cu Astra Giurgiu, a declarat fundașul Mikael Lustig înaintea jocului din Grupa D a Europa League la fotbal, ce va avea loc joi, la Glasgow, de la 22,05, ora României.

* Atacantul român George Pușcaș, care a reușit un hat-trick pentru echipa de tineret a lui Inter Milano, în derby-ul cu AC Milan (4-1), a declarat pentru site-ul FRF că se simte pregătit să joace în Serie A. George Pușcaș 19 ani, este unul dintre cei mai în formă tineri fotbaliști români ai momentului. Atacantul a reușit o performanță extraordinară: 13 goluri în 5 meciuri jucate pentru Inter Primavera.

* Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Poitiers (Franța), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a dispus cu 1-6, 6-4, 6-3 de Julia Goerges (Germania), cap de serie nr. 5.

* Multipla campioană la atletism Claudia Mihaela Bobocea, studentă la Universitatea "Ovidius" din Constanța, a fost selecționată la Jocurile Mondiale Universitare 2015, care se vor desfășura în Coreea de Sud.

* Olandezul Mark Wotte, fostul antrenor al Craiovei, nu mai lucrează pentru federația scoțiană de fotbal, unde îndeplinea funcția de director de performanță, anunță presa britanică.

* Campionul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat marți la cinci ani de închisoare pentru "omucidere involuntară", a fost transferat la închisoarea din Pretoria cu puțin înainte de prânz, a anunțat administrația penitenciarelor din Africa de Sud, citată de AFP. "El a fost deja instalat la închisoarea 'Kgosi Mmapuru', din Pretoria", a declarat Manelisi Wolela, funcționar al serviciilor penitenciarelor.

* Familia lui Oscar Pistorius "acceptă" sentința anunțată în cadrul procesului pentru uciderea involuntară a top-modeului Reeva Steenkamp, tragedie în urma căreia campionul paralimpic sud-african a fost condamnat marți la cinci ani de închisoare.

* Atletul sud-african Oscar Pistorius, condamnat marți la cinci ani de închisoare după ce a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia), chiar dacă va fi eliberat anticipat, a precizat marți Comitetul Paralimpic Internațional (CPI).

* O tânără americană de 16 ani, jucătoare de fotbal, originară din El Paso (Texas), a renunțat la un premiu de 10.000 dolari, în schimbul șansei de a se întâlni cu vedeta braziliană Neymar de la FC Barcelona, relatează ziarul Daily Mail.

* Liga de fotbal din Italia a vândut drepturile internaționale TV pentru suma record de 557 milioane de euro, pentru următoarele 3 sezoane din Serie A, cu aproape cu 60 la sută mai mult decât acțiunea similară precedentă, au confirmat pentru Reuters două surse apropiate tranzacției.

* Tenismanul suedez Robin Soderling, finalist la Roland Garros în 2009 și 2010, și-a anunțat revenirea în circuitul ATP în 2015, după o pauză forțată de trei ani din cauza unei mononucleoze, relatează agenția germană DPA.

* Presa britanică susține că Manchester United este interesată de serviciile fundașului spaniol Gerard Pique, de la FC Barcelona, în schimbul sumei de 25 milioane euro.

* Aventurierul mexican Abraham Levy, în vârstă de 32 de ani, va începe marți o ispravă puțin obișnuită — traversarea Atlanticului la bordul unei bărci cu rame, urmând să plece din Palos de la Frontera (Spania) cu intenția de a ajunge la Cancun (Mexic), după ce va străbate 9.000 de kilometri, într-o perioadă cuprinsă între 4 și 6 luni.

* Fostul antrenor al echipei belgiene de fotbal Standard Liege, Guy Luzon, s-a ascuns într-un hotel, împreună cu familia, de teama suporterilor, scrie presa din Belgia. Luzon a demisionat luni din cauza rezultatelor slabe, după ce suporterii și-au manifestat zgomotos nemulțumirea.

* Președintele UEFA, Michel Platini, a cerut marți susținerea Uniunii Europene pentru aplicarea fairplay-ului financiar și eliminarea drepturilor de proprietate asupra jucătorilor de către terți, între care fonduri de investiții, informează AFP.

* Vedetele rugby-ului neozeelandez și mondial Dan Carter, cea mai bună uvertură din lume, și polivalentul Sonny Bill Williams, care este și pugilist profesionist, au revenit în lotul All Blacks anunțat pentru turneul clasic din noiembrie, din Emisfera Nordică.

* Președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), francezul Michel Platini, consideră că prestigiosul trofeu Balonul de Aur ar trebui să revină anul acesta unuia dintre componenții reprezentativei Germaniei, câștigătoarea Cupei Mondiale 2014.

* Turul ciclist al Franței 2015 va fi prezentat miercuri la Paris, pentru a 102-a ediție a unei curse care va fi favorabilă cățărătorilor, dar al cărei traseu este ținut secret cu strășnicie, pentru a nu răpi surpriza. Primele lovituri de pedală vor fi date de pluton pe 4 iulie, la Utrecht, iar "pe surse" s-a aflat că ediția 2015 va cuprinde și o trecere pe legendarul Alpe d'Huez chiar cu o zi înainte de defilarea finală pe Champs Elysees.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro