ȘTIRILE SERII - SPORT - 31 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 31 OCTOMBRIE

Sportivele române Andreea Chițu și Corina Căprioriu au ocupat locuri pe podium, vineri, la turneul de judo IJF Grand Slam de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Chițu (cat. 52 kg), vicecampioană mondială anul acesta la Celiabinsk și câștigătoare a Grand Prix-ului de la Tașkent, a fost învinsă în finală de kosovara Majlinda Kelmendi (waza ari) și a ocupat locul secund în clasamentul final.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/ AGERPRES ARHIVA

Corina Căprioriu (cat. 57 kg), vicecampioana olimpică de la Londra, victorioasă anul acesta la la Grand Prix-ul de la Tașkent, a ocupat locul al treilea la Abu Dhabi, grație victoriei prin ippon în meciul pentru bronz cu sportiva canadiană Catherine Beauchemin-Pinard.

* Atacantul Raul Rusescu va fi supus unei intervenții chirurgicale, marți, ca urmare a accidentării suferite în meciul de la Târgu Mureș, când a fost atacat dur de către jucătorul Gabriel Mureșan, anunță clubul de fotbal Steaua București. Perioada estimată de recuperare post-operatorie este de o lună de zile, a indicat clubul Steaua.

* CSA Steaua București a obținut prima sa victorie în Grupa B din turul secund preliminar al competiției de polo pe apă LEN Euro Cup, 8-6 (1-1, 1-1, 5-2, 1-2) cu VK Primorac Kotor (Muntenegru), vineri, în turneul găzduit de La Valletta, capitala Maltei.

* Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, speră că nou-promovata își va continua parcursul remarcabil și se așteaptă la un meci greu cu FC Botoșani, sâmbătă, în etapa a 13-a a Ligii I, tehnicianul adăugând că rezultatele bune vor fi dedicate fotbalistului Nicușor Bancu, care a suferit o gravă accidentare în meciul de Cupă cu Viitorul Constanța.

* Nicușor Bancu, fotbalistul de la CS Universitatea Craiova accidentat grav în partida din optimile de finală ale Cupei României cu Viitorul Constanța, a fost vizitat, vineri dimineață, de Gheorghe Hagi, antrenorul grupării constănțene. Mijlocațul oltean se află internat la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost operat de doctorul Gheorghe Popescu, în urma dublei fracturi de tibie și peroneu suferite în cursul jocului cu Viitorul.

* Tenismanul român Victor Hănescu a fost învins de polonezul Michal Przysiezny, cu 7-6 (6), 6-7 (3), 6-2, vineri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Geneva (Elveția), dotat cu premii totale de 64.000 de euro.

* Jucătoarea română de tenis Edina Gallovits-Hall s-a oprit în optimile de finală ale turneului ITF de la New Braunfels (Texas), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, învinsă de americanca Grace Min, a doua favorită, cu 6-4, 6-1.

* Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraș, cel care a pregătit și Oțelul Galați în două rânduri, a declarat că dorește să ajute financiar clubul de la Dunăre, aflat pe ultimul loc în clasament și cu datorii la jucători și tehnicieni.

* Primele circuite din România de monster trucks și de crash (tamponări) din România se inaugurează sâmbătă la Râșnov, în organizarea Monster Trucks România și Pensiunea Râșnov, în parteneriat cu Remat Brașov.

* Antrenorul echipei franceze Olympique Marseille, Marcelo Bielsa, a decis să nu-i sancționeze pe jucătorii săi Andre-Pierre Gignac și Brice Dja Djedje, care au avut o altercație, scrie revista France Football.

* Fostul internațional francez Lassana Diarra, fără echipă după despărțirea de Lokomotiv Moscova, poartă discuții cu gruparea scoțiană Celtic Glasgow, una dintre adversarele Astrei Giurgiu în Europa League, anunță revista France Football.

* Recursul depus după suspendarea lui Zinedine Zidane, antrenorul echipei secunde a lui Real Madrid, a fost respins, iar clubul madrilen a sesizat Tribunalul Administrativ al Sportului (TAD), instanță legată de ministerul spaniol al Sportului, informează AFP.
olympiq fotbal Arsenal Londra, Arsene Wenger, este îngrijorat de felul cum fotbaliștii săi folosesc rețeaua de socializare Twitter, informează BBC.

* Fotbalistul englez Steven Gerrard este șocat că uruguayanul Luis Suarez, fostul său coechipier la Liverpool, nu s-a numărat printre cei 23 de nominalizați pentru Balonul de Aur 2014, informează Reuters.

* Spaniolul Javier Fernandez este atracția concursului Skate Canada, al doilea Mare Premiu de patinaj artistic al sezonului, în care îi va avea drept rivali, vineri și sâmbătă, pe japonezii Takahito Mura și Takahiko Kozuka.

* Guvernul Coreei de Sud a aprobat vizita echipei de fotbal sub 15 ani a Coreei de Nord, pentru un turneu internațional, un gest de detensionare și chiar de apropiere a celor două părți ale Peninsulei Coreea, o formă incipientă a extinderii relațiilor bilaterale.

* Ciclista Marcia Fernandez Silva, una dintre speranțele olimpice ale Braziliei, care activează la echipa spaniolă Bizkaia-Durango, a fost suspendată pentru 2 ani în urma unui control antidoping pozitiv și eliminată din lotul național, astfel că va rata Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

* Legendarul Michael Jordan, cel mai mare baschetbalist din toate timpurile, care a făcut o adevărată pasiune pentru golf după retragerea din NBA, consideră că președintele Statelor Unite, Barack Obama, nu este un jucător prea bun în această disciplină, practicată în general de oameni de afaceri și politicieni.

* Echipa de Formula 1 Mercedes-AMG, campioana mondială din acest sezon, intenționează să continue cu actualul său cuplu de piloți — britanicul Lewis Hamilton și germanul Nico Rosberg — și după anul 2015, a anunțat conducătorul team-ului german, Toto Wolff.

* Borussia Dortmund, ocupanta locului 15 în Bundesliga, a primit elogii neașteptate din partea președintelui clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, în ciuda relațiilor glaciale dintre cele două cluburi, care se vor întâlni sâmbătă seara, informează cotidianul L'Equipe.

* Sud-africanul Chad le Clos, unul dintre puținii înotători care au reușit să-l învingă pe Michael Phelps la Jocurile Olimpice, speră să aibă o nouă confruntare cu rivalul său american la Rio de Janeiro, în anul 2016.

* Celebrul fotbalist spaniol David Villa se desparte de Melbourne City fără să fi obținut nicio victorie în cele patru meciuri disputate în tricoul echipei australiene, care a cedat vineri cu 1-2 pe teren propriu în fața lui Adelaide United, anunță portalul worldfootball.net.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina