ȘTIRILE SERII - SPORT - 4 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 4 NOIEMBRIE

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat marți, la Sighișoara, că strategia MTS se bazează pe doi piloni extrem de puternici, unul fiind sportul de masă, în paralel cu sportul de performanță și că este extrem de interesată de ceea ce se întâmplă în pepinierele din țară.

* La aniversarea a 10 ani de la înființarea Centrului Național de Excelență în Handbal 'Marian Cosma' din Sighișoara, Federația Română de Handbal (FRH) a acordat, marți, celor 38 de absolvenți prezenți la festivitate, acreditarea pentru handbalul profesionist românesc.

* CSMS Iași a câștigat în deplasare în fața Rapidului București cu scorul de 1-0 (1-0), pe stadionul stadion "Giulești-Valentin Stănescu", marți, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii I de fotbal.

* Oțelul Galați va semna miercuri un contract cu jucătorul olandez Bryan Ottnehoff, au anunțat marți surse din cadrul grupării de la Dunăre.

* Doi suporteri ai echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu au aplicată măsura complementară de interzicere a accesului la partida de marți seara dintre formația gorjeană și Concordia Chiajna, pentru pătrundere fără drept pe suprafața de joc, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Alin Ivan.

* Reprezentanții clubului CSM Drobeta Turnu Severin au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la concursul de judo "Mioki Open" care a avut loc în capitala Macedoniei, Skopje, cu participarea a peste 400 de sportivi din 11 țări, între care și România. În urma întrecerilor, CSM Drobeta s-a clasat pe primul loc la categoria Under 15 feminin, fiind echipa cu cele mai multe medalii la această vârstă, se precizează într-un comunicat al clubului mehedințean, dat publicității marți.

* Reprezentativa de fotbal Under 16 a României va disputa 2 meciuri amicale împotriva selecționatei similare a Ungariei, informează FR de Fotbal. Prima partidă se va juca pe 11 noiembrie, de la ora 15,30, la Gyula, în timp ce al doilea meci va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 12,30, la Pâncota. Reunirea lotului este programată pe 8 noiembrie, la Mogoșoaia, urmând ca deplasarea la Arad, pe 9 noiembrie, să se efectueze cu autocarul.

* FC Petrolul Ploiești a lansat propria aplicație mobilă pentru o comunicare modernă și eficientă cu suporterii săi, anunță site-ul clubului.

* Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a învins formația de divizia a treia Știința Turceni cu scorul de 5-0, într-un meci amical disputat marți pe stadionul "Petre Deselnicu", a anunțat site-ul clubului din Liga I.

* Adunarea generală extraordinară a Federației Române de Șah se va desfășura la 14 noiembrie, ora 10,00, la Hotelul Cozia, din Căciulata.

* Într-un comunicat transmis de Federația română de ciclism, semnat de purtătorul de cuvânt Cătălin Cârnu, ziariștii din întreaga presă sunt invitați la Campionatele naționale de ciclocros, programate duminică, dar nu numai pentru a relata evenimentul, ci și pentru a participa ei înșiși la "Cursa Presei", în care premierea va fi onorată de marele campion Ivan Patzaichin.

* Antrenorul Mircea Lucescu visează să ajungă departe cu Șahtior Donețk în Liga Campionilor, în ciuda situației din Ucraina, care îi amintește "perioada de haos" pe care a cunoscut-o în România la căderea comunismului, scrie AFP.

* Mijlocașul englez Frank Lampard, care nu a mai jucat de 4 meciuri la Manchester City din cauza unei accidentări la coapsă, ar putea reveni pe teren la jocul cu ȚSKA Moscova din Liga Campionilor, relatează Reuters.

* Willy Sagnol, antrenorul echipei franceze de fotbal Girondins Bordeaux, a anunțat că dorește "mult mai puțini jucători africani" la formația sa, fiind nemulțumit de faptul că în luna ianuarie nu va putea conta pe serviciile mai multor internaționali, care vor participa la Cupa Africii pe Națiuni.

* Atacantul mexican Javier "Chicharito" Hernandez, împrumutat de Manchester United la Real Madrid în acest sezon, cu opțiune de cumpărare, speră să-și prelungească aventura la clubul de fotbal din capitala Spaniei.

* Argentinianul Jonas Manuel Gutierrez, mijlocașul echipei engleze de fotbal Newcastle United, a învins cancerul, au anunțat medicii curanți ai jucătorului, citați de publicația France Football.

* Clubul rus de fotbal Torpedo Moscova l-a numit antrenor pe Valeri Petrakov, în locul lui Nikolai Savicev, demis pentru rezultate slabe, relatează L'Equipe.

* Turul ciclist Taihu Lake, din China, a programat marți etapa a 4-a, Qidong — Chongming (129,7 km), primul trecând linia de sosire olandezul Jurgen Van Diemen, cronometrat în 2h41'50", urmat, în același timp, de australianul Sam Witmitz și de cehul Alois Kankovsky. Rutierii români prezenți la această cursă au reușit următoarele rezultate în această etapă: Lars Pria — 39, Daniel Cristea — 54, Lucian Logigan — 55, Ionuț Sdrăilă — 63, Sebestyen Szabolcs — 76 și Eduard Novak — 77.

* O serie de argumente contra "ferestrelor" din aprilie-mai 2022, propuse de cluburile și ligile profesioniste europene au fost avansate la reuniunea de lucru având ca temă un eventual noul calendar pentru Mondialul-2022 din Qatar, a anunțat Federația internațională de fotbal.

* Beijingul s-a declarat marți "încrezător" în șansele de reușită ale candidaturii sale la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din anul 2022, după retragerea mai multor orașe candidate, făcând astfel din capitala chineză o favorită neașteptată, notează AFP.

* Fostul internațional sud-african de rugby, centru treisferturi și la echipa Western Province înre 1992 și 2001, Tinus Linee, a încetat din viață după o lungă bătălie cu o maladie considerată incurabilă — scleroză laterală amiotrofica (SLA), numită popular "boala neuronului motor", a anunțat federația sud-africană.

* Directorul sportiv al FC Barcelona, Andoni Zubizarreta, și-a reiterat marți "încrederea absolută" în antrenorul echipei catalane de fotbal, Luis Enrique Martinez, despre care a spus, atrăgându-i, de fapt, atenția, că "nu trebuie să-i explic exigențele acestui club, nu numai de a câștiga, ci, de asemenea, maniera în care câștigă".

* Căpitanul echipei portugheze de fotbal Benfica Lisabona, fundașul central brazilian Luisao, și-a prelungit contractul cu un an, astfel că acordul dintre clubul lusitan și jucător se încheie în 2017, când acesta va avea 36 de ani.

* Mândru de alegerea Federației britanice de tenis, care a decis ca meciul de Cupa Davis de anul viitor cu SUA să se dispute în Scoția, la Glasgow, scoțianul Andy Murray, cel mai bun jucător al echipei Marii Britanii, a declarat că garantează o primire de succes pentru compatrioții săi în martie anul viitor.

* Forumul mondial a sportului Doha Goals, organizat de Qatar, și-a început luni a 3-a ediție, reunind, timp de trei zile, oameni politici, investitori și sportivi.

* Boxerul american Floyd Mayweather, cu 105 milioane dolari câștigați în ultimele 12 luni, este cel mai bogat sportiv din lume, conform clasamentului întocmit de revista financiară Forbes, înaintea fotbalistului Cristiano Ronaldo (80 milioane dolari) și a baschetbalistului LeBron James (72,3 milioane dolari).

* Paddy McNair, fundașul de 19 ani al lui Manchester United, a fost convocat în premieră la naționala Irlandei de Nord, pentru meciul cu România, care va avea loc pe 14 noiembrie la București, în Grupa F a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2014.

* Antrenorul echipei Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, a confirmat marți că atacantul său Zlatan Ibrahimovic nu va fi disponibil miercuri în Liga Campionilor, împotriva lui APOEL Nicosia, însă nu a extins acest forfait și pentru meciul de duminică, împotriva lui Olympique Marseille.

* Pilotul spaniol Fernando Alonso, aflat pe picior de plecare de la Ferrari, s-ar putea angaja cu McLaren pentru sezonul 2015 al Formulei 1, anunță BBC.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…