SUA: tenismena Chris Evert împlinește 60 de ani

Jucătoarea de tenis Chris Evert s-a născut la 21 decembrie 1954, în Fort Laurdale, Florida. Tatăl ei, un jucător profesionist de tenis, este cel care a inițiat-o în acest sport. Ca urmare, câștigă primul loc la campionatul de tenis destinat fetelor până în 14 ani.

Foto: (c) twitter.com

După un sezon spectaculos în 1971, în care a câștigat 46 de meciuri consecutive, la vârsta de 18 ani debutează în turneul Asociației de Tenis Profesionist. Datorită calităților sportive și fizice, totodată, a intrat în vizorul media la numai 20 de ani, pentru câștigarea primului Grand Slam din carieră, dar și datorită relației amoroase cu jucătorul de tenis, Jimmy Connors.

A devenit jucătoare profesionistă la 21 decembrie 1972 și s-a retras la turneul U.S. Open din 1989. De-a lungul carierei, a fost numărul 1 mondial timp de 7 ani. A câștigat 55 de meciuri în 1974, record nedepășit de nimeni timp de zece ani. A câștigat 1309 meciuri, fiind prima jucătoare profesionistă de tenis care deține acest record. Are 157 de titluri, a câștigat 18 turnee de Grand Slam (3 la Wimbledon, 7 la turneele din Frnața, 2 la Australian open și 6 la U.S. Open).

A fost votată atleta anului de către Associated Press de patru ori în carieră, iar în 1976 a primit titlul de sportiva anului din partea revistei sportive "Sports Illustrated". În 1995, a fost aleasă în galeria internațională a tenisului (International Tennis Hall Of Fame). În 1999, a fost numită unul dintre cei mai buni 50 de atleți ai secolului 20. În 1979, s-a căsătorit cu jucătorul englez de tenis John Lloyd. Au divorțat câțiva ani mai târziu. Chris s-a recăsătorit în 1988 cu Andy Mill, un fost campion olimpic la schi și au împreună trei fii. Au divorțat în 2006. Fosta jucătoare de tenis s-a căsătorit pentru a treia oară în 2008, cu jucătorul australian de golf, dar au divorțat la sfârșitul anului 2009.

AGERPRES/(Documentare, editor: Cerasela Bădiță)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Uite-l și pe Manda, pe boschetărie, chef cu Ciuma Roșie, la făzănărie!

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde