TAS a respins apelul grupării Legia Varşovia de a fi reinclusă provizoriu în Liga Campionilor

TAS a respins apelul grupării Legia Varşovia de a fi reinclusă provizoriu în Liga Campionilor

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat luni că a respins apelul grupării Legia Varşovia care solicita reincluderea în Liga Campionilor, după ce UEFA a decis să piardă la masa verde meciul retur cu Celtic Glasgow, din turul 3 preliminar, ceea ce a dus la eliminarea polonezilor din competiţie.

TAS a respins apelul grupării Legia Varşovia de a fi reinclusă provizoriu în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legia Varşovia a cerut luarea unor măsuri provizorii de urgenţă pentru a putea participa în play-off-ul Ligii Campionilor, la 20 şi 26 august, până când TAs va da o decizie finală în acest caz, însă instanţa de la Lausanne a anunţat, luni, într-un comunicat, că a respins această solicitare.

Arbitrajul TAS va continua, urmând a fi stabilit un complet care va judeca acest caz în următoarele săptămâni. Pe fond, Legia cere ridicarea sancţiunilor şi compensaţii financiare din partea UEFA.

La 14 august, Comisia de Apel a UEFA a respins memoriul înaintat de clubul Legia Varşovia, în ceea ce priveşte eliminarea din Liga Campionilor după ce a folosit un jucător în stare de suspendare în manşa secundă a turului trei preliminar. Clubul polonez spera ca membrii Comisiei de Apel să decidă reintroducerea grupării în play-off-ul LC, după ce la meciul retur cu Celtic Glasgow l-a folosit pe jucătorul Bartosz Bereszynski. Legia a pierdut meciul respectiv la masa verde, scor 0-3.

Pe teren, polonezii au câştigat ambele manşe, 4-1 pe teren propriu şi 2-0 la Glasgow, dar rezultatul stabilit la masa verde în meciul retur i-a eliminat în urma aplicării criteriului numărului de goluri marcate în deplasare.

Oficialii clubului polonez şi-au clădit apărarea pe faptul că în momentul în care Bereszynski a fost introdus pe teren, soarta calificării era deja decisă.

În urma deciziei TAS, Celtic va juca împotriva slovenilor de la Maribor în play-off-ul Ligii Campionilor, iar polonezii vor întâlni echipa FK Aktobe, în Liga Europa.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?