Tenis: Dintotdeauna mi-am dorit să joc împotriva Serenei Williams, afirmă Monica Niculescu

Tenis: Dintotdeauna mi-am dorit să joc împotriva Serenei Williams, afirmă Monica Niculescu

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a declarat că dintotdeauna și-a dorit să joace împotriva americancei Serena Williams, liderul mondial, care îi va fi adversară, vineri, în runda a doua a turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari.

''Dintotdeauna mi-am dorit să joc cu numărul unu mondial, iar Serena este o jucătoare extraordinară. Va fi o zi formidabilă, pentru că voi juca împotriva Serenei. Sper să joc cât mai bine'', a declarat Monica Niculescu, citată de site-ul oficial al turneului.

Serena Williams va disputa vineri primul său meci la Indian Wells din 2001 încoace, americanca boicotând turneul californian timp de 14 ani, după ce a fost victima rasismului după ce a câștigat titlul.

Williams a cucerit anul acesta Australian Open, în ianuarie, al 19-lea său titlu de Mare Șlem, dar a fost învingătoare la Indian Wells și în 1999 — primul său titlu în circuitul WTA, la 17 ani, pe lângă titlul din 2001.

''O știu de când am jucat la dublu, lovea puternic și era solidă din punct de vedere mental. Voi încerca să îmi fac jocul meu și sper că spectatorii vor fi și alături de mine. E o mare șansă pentru mine și sper că va fi valabil acest lucru și după meci'', a mai spus Niculescu (27 ani), aflată pe locul 68 în lume.

''Nu știu la ce să mă aștept, pentru că nu am mai înfruntat-o pe Serena la simplu. Știu că Serena e foarte puternică și va trebui să alerg mult, dar important este să îmi fac jocul meu'', a menționat românca.

În runda inaugurală, Niculescu a trecut de sârboaica Aleksandra Krunic cu 6-2, 6-1, însă consideră scorul prea drastic față de cum s-au desfășurat lucrurile pe teren.

''Scorul arată rău, dar au fost raliuri lungi și a trebuit să lupt pentru fiecare punct. Nu îți oferă cadouri. Am jucat agresiv, am venit la fileu. Este o jucătoare foarte bună și știam că va fi un meci greu, chiar dacă a fost prima noastră întâlnire'', a precizat Niculescu.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina