Tenis: Monica Niculescu și Vitalia Diacenko, în finala de dublu la Hobart (WTA)

Tenis: Monica Niculescu și Vitalia Diacenko, în finala de dublu la Hobart (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și rusoaica Vitalia Diacenko s-au calificat în finala probei de dublu la turneul WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, vineri, după victoria cu 6-2, 6-3 în semifinala cu perechea Ajla Tomljanovic (Croația)/Heather Watson (Marea Britanie).

Victoria perechii Niculescu/Diacenko s-a concretizat cu unele emoții, pentru că la 5-3 în setul al doilea și 30-30 meciul a fost întrerupt din cauza ploii pentru circa o oră și 20 de minute. Pentru Watson, calificată în finala de simplu, a fost a șaptea întrerupere din cauza ploii.

Monica Niculescu vizează al treilea său titlu de dublu al Hobart, după cele din 2012 (alături de Irina Begu) și 2014 (alături de Klara Koukalova/Cehia).

Niculescu a ratat o finală împotriva compatrioatei sale Raluca Olaru, învinsă alături de Lara Arruabarrena (Spania), cu 2-6, 6-3, 10-5 de perechea Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia), în prima semifinală de vineri.

Monica și Vitalia și-au asigurat un cec de 6.400 dolari și 180 de puncte WTA. Câștigătoarele vor primi 12.300 dolari și 280 de puncte. Cele două au profitat în primul tur de retragerea principalelor favorite, Cara Black (Zimbabwe) și Saisai Zheng (China), la scorul de 3-0, iar în sferturi au dispus cu 6-3, 6-0 de cuplul Jana Cepelova (Slovacia)/Alicja Rosolska (Polonia).

Monica Niculescu are patru titluri WTA la dublu în palmares, în 2009 la Budapesta (cu rusoaica Alisa Kleibanova), în 2012 la Hobart (cu Begu) și două în 2014, la Hobart și Shenzhen, ambele alături de Koukalova. Românca a pierdut nu mai puțin de nouă finale: în 2008 la New Haven (alături de Sorana Cîrstea), în 2009 la Stanford (alături de taiwaneza Yung-Jan Chan), în 2010 la Hobart (Chan) și Praga (Agnes Szavay), 2011 la Baku (Galina Voskoboeva), 2012 la Luxemburg (Begu) și Guangzhou (Jarmila Gajdosova), 2013 la Eastbourne (Koukalova) și anul trecut la Katowice (Koukalova).

Diacenko are un singur titlu WTA la dublu, în 2011, la Tașkent, pierzând alte patru finale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...