Tenis: Patru românce la turneul WTA de la Shenzhen; Simona Halep, principala favorită

Tenis: Patru românce la turneul WTA de la Shenzhen; Simona Halep, principala favorită

Patru jucătoare române de tenis, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru, figurează pe tabloul principal al turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari și la care Simona Halep este principala favorită.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES FOTO

Halep (23 ani, 3 WTA) va juca în runda inaugurală cu Annika Beck (Germania), o adversară de 20 de ani, aflată pe locul 53 în lume. Halep are 2-1 în meciurile directe, singurul eșec fiind anul trecut, când românca a fost nevoită să abandoneze în optimi la 's-Hertogenbosch (Olanda), la scorul de 7-5, 2-3. Simona a învins-o pe Beck în 2013 în prima rundă a turneului olandez, cu 6-1, 2-6, 6-3, precum și anul trecut la Doha, cu 6-4, 6-1, în optimi.

Irina Begu (24 ani, 41 WTA) este a șasea favorită, urmând să o înfrunte în primul tur pe Katerina Siniakova (Cehia), care la cei 18 ani ai săi ocupă locul 84 în ierarhia WTA.

Niculescu, desemnată cap de serie nr. 7, o va înfrunta pe slovena Polona Hercog (23 ani, 97 WTA). Niculescu (27 ani, 46 WTA) a învins-o pe Hercog în singurul meci direct, anul trecut, în sferturile turneului WTA de la București, cu 6-2, 2-6, 7-6 (3).

Alexandra Dulgheru (25 ani, 83 WTA) o va întâlni pe chinezoaica Saisai Zheng (20 ani, 100 WTA).

Begu și Niculescu vor juca și la dublu. Begu face pereche cu Lara Arruabarrena (Spania), fiind favoritele numărul doi ale probei (adversare thailandeza Luksika Kumkhum și chinezoaica Lin Zhu), în timp ce Niculescu va evolua alături de kazaha Zarina Dias, iar în primul vor înfrunta gemene ucrainene Nadia și Liudmila Kicenok.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...