Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă în sferturile turneului WTA de la Tianjin

Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă în sferturile turneului WTA de la Tianjin

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de chinezoaica Saisai Zheng cu 6-4, 2-6, 6-1, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Cîrstea (24 ani, 101 WTA) a cedat după două ore și 8 minute în fața chinezoaicei de 20 de ani (112 WTA), care în turul precedent o eliminase pe principala favorită, Jelena Jankovic, cu 6-3, 6-3.

Sorana a început slab toate cele trei seturi, pierzându-și de fiecare dată serviciul. În primul set a fost condusă cu 5-1, a revenit la 5-4, dar Zheng a închis setul după 47 de minute, cu 6-4. În setul secund, după ce a fost condusă cu 1-0, Sorana a jucat mult mai bine, a avut 5-1, câștigând manșa cu 6-2, în 38 de minute. În decisiv, Cîrstea a început din nou slab, a fost condusă cu 2-0, iar la 2-1 a ratat mai multe mingi de break și șansa de a restabili echilibrul. Zheng a dominat apoi jocul și s-a impus clar, cu 6-1.

În singurul lor meci direct de până acum, în 2012 în optimi la Stanford, Sorana s-a impus cu 6-3, 6-3.

Cîrstea, care va primi pentru evoluția de la simplu 5.900 dolari și 60 de puncte WTA, va continua la dublu, unde va juca în semifinale, alături de slovena Andreja Klepac, împotriva perechii Alison Riske (SUA)/Ajla Tomljanovic (Croația/N. 3).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...