Tito Vilanova a murit. Fostul tehnician al Barcelonei a fost răpus de cancer

Tito Vilanova a murit. Fostul tehnician al Barcelonei a fost răpus de cancer

Povestea lui Tito Vilanova, antrenorul care a pierdut lupta împotriva cancerului

Tehnicianul spaniol a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri, la mai puţin de 24 de ore după ce fusese supus unei intervenţii chirurgicale, potrivit „El Mundo Deportivo“ .

„Cei care iubesc FC Barcelona au primit în această zi de vineri cea mai urâtă şi dureroasă veste: moartea lui Tito Vilanova, ce a survenit după ce antrenorul a fost operat de urgenţă, după ce starea lui se agravase rapid. Familia a anunţat tristul deznodământ“, notează jurnalul spaniol.

Tito Vilanova a suferit o operaţie în noaptea de joi spre vineri , după nişte complicaţii gastrice, pe fondul diagnosticului de cancer. Lupta spaniolului a început în 2011, când i-a fost detectată şi îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. Un an mai târziu, pe 20 decembrie 2012, spaniolul a suferit o altă intervenţie chirurgicală, după ce i-a fost depistat un ganglion la doi centimetri de locul care i-a fost extirpată tumora respectivă, iar primele luni din ianuarie le-a petrecut la New York , unde a urmat un tratament specific cancerului.

Din această pricină s-a văzut nevoit să renunţe la funcţia de antrenor principal al campioanei din Primera División, în locul său fiind numit Gerardo Martino . Vilanova a fost prezent la Bucureşti în august 2012, când echipa catalană a disputat un meci amical în compania lui Dinamo, pe Arena Naţională, partidă pe care a câştigat-o cu 2-0.

Într-un comunicat al oficialilor de la FC Barcelona, alături de părerea de rău prezentată familiei, se arată: „În orele următoare, FC Barcelona va găzdui un spaţiu pe stadionul Camp Nou, care va rămâne deschis pentru cei care vor dori să-şi prezinte condoleanţele pentru Tito Vilanova. Clubul va oferi detalii ulterioare în legătură cu această iniţiativă, cât şi despre celelalte informaţii legate de înmormântare“.

2012/2013 a fost sezonul în care Vilanova a fost antrenorul principal al FC Barcelona

FOTO mundodeportivo.com

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...