Trambulina K90 de la Râșnov, amenajată pentru desfășurarea Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile

Trambulina K90 de la Râșnov, amenajată pentru desfășurarea Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile

O cantitate de 400 de metri cubi de zăpadă, care a fost depozitată în pădure, a început să fie transportată pentru amenajarea trambulinei K90 de la Complexul Sportiv Olimpic de pe Valea Cărbunării din Râșnov, pentru desfășurarea în perioada 7-8 februarie 2015, a două etape de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de Primăria Râșnov, în calitate de organizator, întâmpină dificultăți în amenajarea trambulinei K90, din cauza condițiilor meteo care au dus la lipsa unui strat consistent de zăpadă.

"În vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a acestor competiții sportive, anticipând capriciile vremii, au fost pregătite din timp, în pădure, similar anului trecut, depozite de zăpadă de 400 de metri cubi, care a început să fie transportată pe baza sportivă", se arată în comunicatul de presă.

Orașul Râșnov organizează pentru a doua oară Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile, după ediția de anul trecut. România este reprezentată de Daniela Haralambie, în vârstă de17 ani, și de Bianca Ștefănuță, de 16 ani, pentru prima dată participantă la o competiție de Cupă Mondială. Ele vor concura alături de alte 39 de sportive din 12 țări, inclusiv cele mai bune trei săritoare la nivel mondial.

În prezent, cea mai bună săritură de pe trambulina de K90 la proba feminină este de 100,5 metri, realizată anul trecut de japoneza Sara Takanaki, câștigătoarea Cupei Mondiale în 2014. În fiecare zi vor avea loc două manșe de sărituri. În cea de a doua manșă se vor califica doar primele 30 de sportive, se mai arată în comunicatul transmis AGERPRES de către organizatori, Federația Română de Schi Biatlon (FRSB), sub egida Federației Internaționale de Schi (FIS), cu sprijinul OMV Petrom, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria orașului Râșnov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina