Turneul Campioanelor: Ce premiu va încasa Simona Halep dacă va juca finala sau va câştiga competiţia

Turneul Campioanelor: Ce premiu va încasa Simona Halep dacă va juca finala sau va câştiga competiţia

Câştigătoarea Turneului Campioanelor de la Singapore va primi un premiu cuprins între 2,047 şi 2,190 de milioane de dolari, în timp ce finalista va încasa între 971.000 şi 1,114 milioane de dolari, în funcţie de rezultatele înregistrate în grupă, două sau trei victorii, potrivit site-ului WTA.

Există posibilitatea, redusă însă, ca o jucătoare să ajungă în finală cu doar un succes în faza grupelor, caz în care premiile sunt de 1,9 milioane de dolari dacă se impune în ultimul act sau de 828.000 de dolari dacă pierde.

Simona Halep, locul 4 WTA, este singura jucătoare calificată după două etape şi "jumătate" disputate în Grupa Roşie şi două etape în Grupa Albă.

Sportiva din Constanţa o va întâlni, vineri, de la ora 14.30, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, într-un meci ce va conta pentru ierarhia finală a Grupei Roşii. Halep are nevoie de cel puţin şase ghemuri câştigate pentru a termina pe primul loc în grupă.

O victorie vineri îi va asigura Simonei Halep un cec de 569.000 de dolari şi 690 de puncte WTA, iar o înfrângere 426.000 de dolari şi 530 de puncte WTA. Dacă va pierde în semifinale, românca va mai încasa un bonus de 37.000 de dolari. Dar dacă va trece de penultima fază, ea îşi va asigura aproximativ un milion de dolari.

Halep, cu două victorii în tot atâtea meciuri, conduce în clasamentul Grupei Roşii, urmată de Williams, două victorii şi o înfrângere, de Ivanovici, o victorie şi un meci pierdut, şi de Bouchard, care a înregistrat trei înfrângeri. În caz de egalitate, departajarea se va face în funcţie de numărul de seturi sau de ghemuri câştigate.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare. Dacă va termina prima, atunci Halep va evolua împotriva ocupantei poziţiei secunde din Grupa Albă, în caz contrar va juca în faţa câştigătoarei.

Jucătoarea de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-1, pe candianca Eugenie Bouchard, 5 WTA, în ultimul lor meci din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor, dar americanca trebuie să aştepte rezultatul patidei Halep - Ivanovici pentru a afla dacă accede în semifinale.

Williams a încheiat meciul cu Bouchard în 58 minute, dar o eventuală victorie în două seturi a Anei Ivanovici în faţa Simonei Halep ar priva-o pe americancă de posibilitatea de a-şi apăra trofeul cucerit la ultimele două ediţii.

Tot vineri, sunt programate şi ultimele partide din Grupa Albă, Maria Şarapova, Rusia, locul 2 WTA - Agnieszka Radwanska, Polonia, locul 6 WTA, de la ora 08.30, meci urmat de Petra Kvitova, Cehia, locul 3 WTA - Caroline Wozniacki, Danemarca, locul 9 WTA.

Wozniacki conduce grupa cu două victorii, fiind urmată de Radwanska şi Kvitova, cu câte o victorie şi o înfrângere, în timp ce Şarapova este pe ultimul loc, cu două înfrângeri.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...