Ucraina se destramă, la fel şi Şahtior: cum a ajuns Mircea Lucescu la cel mai slab sezon din ultimii şapte ani

Ucraina se destramă, la fel şi Şahtior: cum a ajuns Mircea Lucescu la cel mai slab sezon din ultimii şapte ani

Şahtior a fost eliminată din Liga Campionilor, încă din faza grupelor, în Liga Europa n-a depăşit optimile de finală, iar în întrecerea internă riscă să piardă titlul, după ce s-a clasat pe locul 1, în ultimele patru ediţii de campionat.

În etapa din weekend, „minerii“ au pierdut, în deplasare, la Poltava, scor 0-1, ajungând la a cincea înfrângere în 22 de meciuri. Nu s-a mai întâmplat ca Şahtior să înregistreze aşa de multe eşecuri din 2006-2007. Atunci, echipa lui „Il Luce“ a terminat pe doi, după Dinamo Kiev, care a devenit campioană, fără să piardă vreun joc.

Acum lupta pentru titlu e, totuşi, mai strânsă. După pasul greşit făcut de Şahtior, Dnipro a învins şi a egalat liderul la puncte, însă formaţia din Dnipropetrovsk are un meci mai puţin disputat.

Programul e în favoarea lui Şahtior

În afară de acest amănunt, până la finalul campionatului, Şahtior are un program mai uşor. Elevii lui Mircea Lucescu vor juca, acasă, patru din cele şase partide pe care le mai au de disputat, în timp ce Dnipro are cinci deplasări!

Cupa, trofeul de consolare?

În cazul în care va pierde titlul, Mircea Lucescu poate încerca salvarea sezonului prin câştigarea Cupei Ucrainei. Şahtior a ajuns în semifinalele competiţiei, acolo unde va întâlni Slavutych (locul 8 în a treia ligă din Ucraina). În cealaltă partidă, Dinamo Kiev va juca împotriva celor de la Cernomoreţ Odessa.

Cu cine mai are de jucat Şahtior?

Dinamo Kiev (d)

Metalurg (a)

Tavria (a)

Illichivets (a)

Zorya (d)

Volyn (a)

Cu cine mai are de jucat Dnipro?

Volyn (d)

Cernomoreţ (d)

Zakarpattia (d)

Metalist (d)

Karpaty (a)

Poltava (d)

Metalurg (a)

a = acasă

d = deplasare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale