UEFA a autorizat folosirea spray-ului la meciurile din cupele europene şi preliminariile Euro-2016

UEFA a autorizat folosirea spray-ului la meciurile din cupele europene şi preliminariile Euro-2016

UEFA a anunţat, vineri, că arbitrii vor folosi în acest sezon spray-urile de genul celor utilizate la Cupa Mondială, pentru marcarea pe teren a amplasării zidului la loviturile libere.

UEFA a autorizat folosirea spray-ului la meciurile din cupele europene şi preliminariile Euro-2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest spray a fost testat la Campionatul European under-17 din Malta, fiind aprobat de comisia de arbitri a UEFA, şi va fi folosit încă de la Supercupa Europei, dintre Real Madrid şi FC Sevilla, din 12 august, de la Cardiff. De asemenea, va fi folosit la meciurile din Liga Campionilor, începând cu play-off-ul, la partidele din grupele Ligii Europa şi în preliminariile Euro-2016.

"Aşa cum am putut observa la Cupa Mondială, acest spray este foarte util arbitrilor la loviturile libere şi sunt sigur că vom avea rezultate similare la meciurile noastre din acest sezon", a declarat preşedintele UEFA, Michel Platini.

La Cupa Mondială, arbitrii au folosit acest spray cu spumă pentru a indica locul unde trebuia să stea apărarea adversă la loviturile libere. Spuma, biodegradabilă, dispare la un minut după aplicare.

Înainte de UEFA, federaţia franceză şi cea engleză au anunţat că vor folosi acest spray în acest sezon.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...