Uli Hoeness afost scos din Hall of Fame-ul sportului german

Uli Hoeness afost scos din Hall of Fame-ul sportului german

Hoeness, în vârstă de 62 de ani, a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului Bayern Munchen după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro. Acesta aşteaptă în prezent  să fie plasat în detenţie.

Judecătorul de la tribunalul din München a dat sentinţa în a patra zi a procesului, pe 13 martie: „Domnul Hoeness este condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şapte cazuri grave de fraudă fiscală“.

Parchetul din oraş a cerut, anterior, o pedeapsă ce cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. În pledoaria finală, avocatul lui Hoeness a declarat că clientul său s-a autodenunţat şi ar trebui să nu primească o pedeapsă cu executare.

Acest caz a apărut anul trecut, când presa germană a scris că Hoeness a ascuns importante sume de bani în Elveţia. Fostul reprezentant al lui Bayern Munchen, în vârstă de 61 de ani, a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală în data de 30 iulie 2013.

Karl Hopfner a fost numit în funcţia pe care a ocupat-o Uli Hoeness la Bayern Munchen, dar această decizie va fi supusă votului, vineri, în Consiliul de Administraţie al clubului bavarez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani